Aguilar i els membres de l’Associació Amics de la Murta sol•licitaran una reunió amb els responsables de la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat

Alzira, 18 de setembre de 2017.- El paratge natural de la Murta és una de los joies paisatgístiques i patrimonials de totes les alzirenyes i alzirenys. Un dels elements clau i identificatius del paratge són les restes del monestir de Santa Maria de la Murta, i des de la Regidoria de Patrimoni Cultura es vetla pel seu manteniment, així com des de l’Associació d’Amics de la Murta.

Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de l’àrea de Patrimoni Cultural, ha rebut a l’Ajuntament a Xavi Blasco, president de la dita associació, que ha estat acompanyat per altres directius d’Amics de la Murta.

En la reunió, en què també ha estat present el tècnic de Patrimoni i arqueòleg municipal, Agustí Ferrer, s’han plantejat una sèrie de qüestions d’entre les quals cal destacar el compromís de la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural en reeditar, al llarg del primer semestre del 2018, el llibre de la història del Pare Morera.

S’ha plantejat també la necessitat de petició d’una reunió amb la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat per tal de tractar tant la consolidació del pont de Felip II com la restauració i posterior museïtzació de la torre dels Coloms, un dels elements del monestir més emblemàtics i que ha aconseguit mantindre’s dreta, resistint el pas dels segles.

Encara que una de les màximes preocupacions dels directius de l’associació Amics de la Murta és la necessitat de tindre un pla específic de prevenció d’incendis per al paratge, totalment deslligat de l’actual que contempla la prevenció tant per a la Murta com per al paratge de la Casella.

Isabel Aguilar ha manifestat que “des de la Regidoria de Patrimoni Cultural es realitza un seguiment constant dels elements històrics identificatius de la ciutat, entre els quals indubtablement es troba el monestir de Santa Maria de la Murta”.

Ara cal sol•licitar la reunió amb els tècnics i responsables de l’àrea de Patrimoni amb la Generalitat per tal d’exposar-los les necessitats urgents que cal posar en marxa al cenobi.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.