L’Ajuntament llança el projecte «Algemesí igualitari» i realitza una campanya per a la prevenció de les agressions sexistes en contextos festius i d’oci nocturn

L’Ajuntament ha posat en marxa enguany el projecte «Algemesí igualitari» que té com a premissa principal la incorporació de la perspectiva de gènere i un treball transversal per a la implementació d’accions d’igualtat i de prevenció de la violència de gènere.

El projecte inclou programes per al foment de la igualtat i la prevenció de la violència de gènere en l’àmbit educatiu i social.

Actua des de la població més jove fins a la més adulta i implica tota la ciutadania.
L’educació en igualtat des de la infància és necessària perquè no es reproduïsquen patrons, rols i estereotips. L’administració té la responsabilitat de treballar per a potenciar canvis estructurals en la societat que fomenten valors de respecte, llibertat, igualtat i no discriminació.

Des de la Regidoria d’Igualtat es llança una campanya de prevenció de les agressions sexistes en espais festius i d’oci nocturn, amb una clara vocació transversal que implica les àrees municipals de Festes, Benestar Social, Seguretat, Sanitat, Cultura i Promoció Econòmica.

També inclou altres entitats del teixit associatiu local, social, econòmic i cultural, entre les quals hi ha les associacions de dones, comissions de festa, comissions taurines, comissions falleres, i inclou els locals d’oci de la ciutat: bars i pubs.

Entre els objectius d’aquesta campanya es troba promoure i defendre el caràcter inclusiu i respectuós dels espais festius i que aquests estiguen lliures de sexisme així com articular els recursos per a dur a terme una actuació coordinada amb les forces i cossos de seguretat.

La campanya busca conscienciar la ciutadania, tant homes com dones, i fomentar unes relacions lliures, igualitàries, respectuoses i no sexistes en festes durant tot l’any i posar més atenció en la Setmana de Bous, falles i l’oci nocturn de la ciutat.

La primera fase d’aquesta campanya s’inicia durant aquestes festes per a continuar la resta de l’any, i es repartirà material informatiu i de promoció de la campanya tant en el centre de la ciutat com entre els locals d’oci i entitats festives, associacions de dones, penyes cadafaleres, comissions falleres i altres. També s’ha realitzat un espot publicitari, obert, participatiu i representatiu del teixit festiu, social i cultural amb què Algemesí vol manifestar el rebuig de les agressions sexistes en la nostra ciutat.

Deixa el teu comentari