València, capital internacional del turisme amb motiu de la 4ª Cimera Mundial d’Agències de Viatges

La cita imprescindible del sector amb més de 100 representants arribats de prop de 60 països de tots els continents per a debatre a València, de l’1 al 3 de novembre, sobre les últimes tendències en matèria de turisme

Pilar Moncho qualifica l’encontre “d’excel·lent oportunitat per a mostrar al món el paradigma valencià com a model de gestió turística col·laborativa, tant en l’àmbit institucional com amb els agents privats del sector”

03/10/2017.L’any en el qual el turisme espanyol tornarà a batre tots els rècords, la ciutat de València, ha sigut triada com a seu per a la celebració de la 4ª Cimera Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges que enguany compleix la seua 4ª edició. La cita de referència internacional del sector que reunirà de l’1 al 3 de novembre a més d’un centenar de presidents i alts càrrecs d’Associacions d’Agències de Viatges arribats de més de 60 països de tot el món per a analitzar les últimes tendències turístiques mundials.

Així, en la seua 4ª edició, “l’encontre Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges arriba, per tercera vegada a Espanya després de les experiències de Còrdova i Euskadi, constituïda com l’autèntic fòrum de debat del sector per a analitzar les noves formes d’entendre el turisme a través de l’intercanvi d’experiències entre els representants participants amb l’objectiu de cercar una major innovació, dotar d’una competitivitat al sector, trobar solucions a problemes comuns i detectar futurs desafiaments”, explica Rafael Gallego, president de CEAV.

D’aquesta manera, la facilitació del viatge enfront de les fortes polítiques d’immigració i protecció de fronteres, l’impacte de l’economia digital en la intermediació i promoció turística, o el present i futur de la distribució aèria són tan sols algunes de les qüestions a les quals es tractarà de donar resposta durant la 4ª Cimera d’Associacions d’Agències de Viatges que se celebrarà a València i que s’ha presentat avui.
L’acte de presentació, a més, ha comptat amb la presència de Francesc Colomer, Secretari Autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme; Pilar Moncho, Diputada de Turisme de la Diputació de València; Sandra Gómez, Primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de València; Fernando Cuesta, Director General d’Amadeus Espanya, i Víctor Moneo, Director de Vendes d’IBERIA.

València: capital mundial del turisme

Així, de l’1 al 3 de novembre, València es convertirà en la capital internacional del turisme, amb motiu de la 4ª Cimera d’Associacions d’Agències de Viatges que acostarà fins a la ciutat a més de 100 representants de les principals organitzacions turístiques de més de 60 països, en un moment en el qual el turisme a València viu un dels seus millors moments.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, d’aquesta manera, ha apuntat “la gran oportunitat que suposa la celebració d’aquest cimera perquè actors turístics de primer nivell com són les agències de viatges puguen conéixer de prop el nostre relat i prescriure-ho”. En aquest sentit, ha destacat que “suposa una important projecció internacional d’un relat que, més enllà del sol i platja, posa l’accent en els valors de l’hospitalitat, el turisme ètic i sostenible i un estil de vida que expressa l’essència del mediterrani”. Colomer ha incidit que els participants en aquest esdeveniment “coneixeran una Comunitat Valenciana amb un gran llegat històric, que combina a la perfecció amb una enorme vocació avantguardista”.

La primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez, ha afirmat que “és un gran privilegi per a la ciutat de València, acollir la 4ª Cimera d’Associacions d’Agències de Viatges organitzada per CEAV; un esdeveniment que no solament ens permet posicionar la ciutat com a seu de reunions a nivell internacional, sinó que també és un moment presentar la nostra oferta complementària a centenars de prescriptors turístics”. Així, Sandra Gómez ha afirmat que “València viu un dels seus millors moments a nivell turístic atès que tots els indicadors de rendibilitat creixen. Es tracta d’un dels principals motors econòmics, i de desenvolupament social i mediambiental. Treballem perquè el turisme contribuïsca a millorar la qualitat de vida dels valencians i valencianes, des del respecte al nostre entorn i la corresponsabilitat”.

Per la seua banda, la diputada de Turisme de la Diputació de València, Pilar Moncho, ha qualificat l’encontre “d’excel·lent oportunitat per a mostrar al món el paradigma valencià com a model de gestió turística col·laborativa, tant en l’àmbit institucional com amb els agents privats del sector”. En aquest sentit, “aquesta cita mundial servirà perquè els més de 150 prescriptors que participen en la trobada comproven en primera persona com és fer turisme a València i les seues comarques, a través d’una experiència única, com és Del Tros al Plat, que uneix a productors, mercats, gastronomia i el singular living valencià que ‘atrapa’ al visitant quan arriba a la nostra terra”, ha conclòs.
La cita de referència del sector: Agenda d’activitats
Les principals tendències i desafiaments de les agències de viatges a debat en un complet programa d’activitats que inclourà la intervenció de les figures més rellevants del sector com Dirk Glaesser, Director del Programa de Desenvolupament Sostenible de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), que serà l’encarregat de dirigir un col·loqui sobre la facilitació del viatge enfront de les polítiques d’immigració i protecció de fronteres.

Per la seua banda, Antonio López d’Àvila, Director d’Innovació Turística en el IE Bussiness School i Conseller d’Innovació i Tecnologia de la Secretaria General de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) moderarà el debat sobre l’impacte de l’economia digital en la intermediació i la promoció turística que, entre altres personalitats, comptarà amb la presència del fundador i CEO de Destinia, Amuda Goueli.

Per a Rafael Gallego, president de CEAV es tracta, per tant, de “temes de gran actualitat i de poderosa repercussió per al sector de les agències de viatges en els quals els assistents seran molt més que espectadors. Podran tenir una participació directa ja que estan plantejats com a fòrums oberts al diàleg i a la recerca de solucions basades en la posada en comú de les seues experiències. Per aquest motiu, precisament, una part fonamental de la cimera d’Associacions d’Agències de Viatges és un panell d’experiències en el qual els assistents podran posar en comú les últimes iniciatives que han engegat en la recerca de la innovació del sector”.

Així mateix, el programa es completa amb les intervencions que Mark Meader, Vicepresident de Màrqueting, Indústria i Educació de la Societat Americana d’Agències de Viatges (ASTA), i que Otto de Vries, President d’Aliança Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges (WTAAA), faran sobre les tendències de mercat de les agències de viatges de tot el món i els desafiaments de la distribució aèria, respectivament. A més, aquesta última ponència comptarà amb la participació de Decius Valmorbida, Vicepresident Sènior de Travel Channels en Amadeus IT Group.

La cimera està recolzada activament per ECTAA, Associació Europea d’Agents de Viatges i Tour Operadors, així com per la WTAAA, Aliança Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges, compta amb el suport i col·laboració d’empreses de gran rellevància en el sector com Amadeus, Iberia, American Airlines, Renfe, Alsa, Arag, Aon, MSC Creuers o Pipeline programari.

Distintius turístics Matilde Torres i Vicente Blasco:

A més, en el marc de la 4ª Cimera Mundial d’Associacions Agencies de Viatges també tindrà lloc la cerimònia de lliurament dels distintius turístics que de forma anual concedeix la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges i que enguany han recaigut sobre el recentment mort Pablo Piñeiro, fundador del Grup Soltour i, precisament, sobre la Fundació Turisme de València.

“Amb aquests distintius es vol reconèixer la tasca de professionals i institucions que per la seua trajectòria professional han destacat i contribuït al desenvolupament, foment i promoció del turisme espanyol. En un sector tan estratègic per a l’economia espanyola per la seua alta contribució al PIB així com per la seua elevada generació d’ocupació directa i indirecte són accions com les quals duu a terme la Fundació Turisme de València les que serveixen de model inspirador per a continuar avançant i superant-se any rere any”, explica Rafael Gallego, president de CEAV.

Per la seua banda, Sandra Gómez, presidenta de la Fundació Turisme de València, durant la presentació de la 4ª Cimera Mundial d’Associacions d’Agències de Viatges, ha agraït a CEAV el reconeixement a l’esforç professional en l’àmbit turístic espanyol a la Fundació Turisme València. Així, ha afirmat que “han sigut un any de molt esforç en el qual hem estret llaços amb el sector empresarial, i hem engegat el nou pla estratègic. Un pla que implica activament a les empreses en la presa de decisions sobre gestió turística i que, millora la promoció de València en el marc d’un nou relat, més autèntic, arrelat i basat en la singularitat, l’essència del caràcter valencià i la nostra cultura”.

Més informació sobre l’IV Cimera d’Associacions d’Agències de Viatges:
http://summit-travel-agents.visitvalencia.com/es/portada/

Sobre CEAV:

CEAV és la Confederació Espanyola d’Agències de Viatges. Com a aglutinadora de les associacions d’agències de viatges és la interlocutora vàlida davant l’administració i altres entitats. Entre les seues funcions principals es troben les de defensar els interessos dels propis associats, promoure i aconseguir el desenvolupament del sector i afavorir les relacions entre els diferents actors del sector turístic.

Va ser constituïda en 2005 i després d’un procés integrador en 2011, va aconseguir reunir a la pràctica totalitat de les associacions espanyoles d’agències de viatges. En 5 anys CEAV ha aconseguit aglutinar a 19 Associacions Empresarials de diferent àmbit territorial o sectorial, en les quals estan integrades més de 3.000 Agències de Viatges de tota Espanya, tant majoristes com a minoristes, que expliquen al seu torn amb prop de 40.000 professionals distribuïts en més de 5.000 punts de venda.

La Confederació desenvolupa una intensa activitat i està present en organismes vinculats amb el sector, tant nacionals, autonòmics com a internacionals; Així és membre de ple dret de WTAAA, en el Board del qual estan integrats Rafael Gallego i Eva Blasco (Vicepresidenta de Relacions Internacionals de CEAV), i participa activament en les activitats d’ECTAA, a través de la seua Associació ACAVE.

Entre les seues activitats principals, es troba la celebració del seu Congrés que consta d’unes jornades tècniques i un viatge professional a més d’altres jornades, conferències, workshops i trobades professionals. Amb la seua activitat, CEAV aconsegueix el desenvolupament i optimització d’un sector que té en les agències de Viatges un motor per a la seua transformació.
En l’actualitat presideix l’associació Rafael Gallego.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.