“Espai Gran” inaugura la seua segona temporada a Almussafes

El programa municipal, que arranca amb 22 usuaris, oferirà activitats per a afavorir l’envelliment actiu

La regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver, presidix l’acte d’obertura

Els dimecres i els divendres, d’11 a 13 h., la Llar del Jubilat es convertix en un punt de trobada per als majors de 70 anys

Almussafes, a 4 d’octubre de 2017. Hui dimecres 4 d’octubre ha tingut lloc en la Llar del Jubilat d’Almussafes la inauguració de la segona temporada “d’Espai Gran”, una iniciativa impulsada per la Regidoria de la Tercera Edat de l’Ajuntament de la localitat amb la finalitat de promoure les relacions socials i lluitar contra la soledat a través d’una gran oferta d’activitats lúdiques. Després de tancar la primera edició el passat mes de juny amb un total de 21 participants, una xifra semblant de majors de 70 anys s’han inscrit en la present. Emmarcat dins del Programa d’Integració de Majors i finançat íntegrament amb fons municipals, “Espai Gran” és una clara aposta per “l’envelliment actiu dels veïns”, que es reunixen en trobades distesos tots els els dimecres i divendres, entre les 11 i les 13 h.

El Pla Integral de Majors de l’Ajuntament d’Almussafes, aprovat a l’octubre de 2015 pel consistori, continua desplegant les seues diferents línies d’acció emmarcades en el servici de dinamització de la tercera edat. Una d’elles és “Espai gran”, el projecte inaugurat el passat 1 de març i que oferix activitats d’oci per a afavorir l’envelliment actiu del col•lectiu de majors, que precisament hui dimecres 4 d’octubre ha représ la seua activitat en la localitat, després del parèntesi vacacional.

Fins al pròxim mes de juny, un total de 22 majors de 70 anys es van a reunir dos vegades a la setmana en la Llar del Jubilat en la segona edició d’esta iniciativa “que té una gran acollida per part del col•lectiu, al convertir-se en un punt de trobada en què els participants reben afecte i es comuniquen, a més de crear i enriquir els seus vincles socials. En definitiva, un autèntic revulsiu a l’aïllament social”, ha subratllat l’edil Paqui Oliver durant l’acte d’obertura de la nova temporada.

Finançat íntegrament amb fons municipals, el programa oferix tots els dimecres i divendres, d’11 a 13 hores, una variada oferta d’activitats lúdiques i recreatives, entre les que es troben tallers musicals, teatrals, de manualitats i papiroflèxia, les dinàmiques de presentació i distensió del grup, els cinefòrums i els cafés-col•loqui. La psicòloga encarregada de dirigir les activitats, Flor Vidal, incidix en el fet de que el servici viu i creix amb els propis usuaris, els que es convertixen en una gran família. “Les seues propostes i necessitats són essencials a l’hora de planificar cada sessió”, explica.

Els interessats a sumar-se a “Espai Gran” hauran d’inscriure’s en l’Oficina d’Atenció al Major situada en la planta baixa del Centre de Salut en el seu habitual horari d’obertura.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.