El tercer Pla d’Ocupació Local de 2017 ja està en marxa a Almussafes

Dinou almussafenys en atur s’incorporen durant quatre mesos a la plantilla del consistori per a col•laborar en tasques de neteja i manteniment

L’Ajuntament haurà invertit al final de 2017 prop de 400.000 euros en tres plans d’ocupació, que suposaran la contractació de 60 veïns

Almussafes, a 4 d’octubre de 2017. Els plans d’ocupació local que Almussafes ve impulsant des de l’any passat continuen oferint l’oportunitat de trobar treball als ciutadans i ciutadanes amb majors dificultats d’inserció laboral. En l’actualitat, un total de 19 almussafenys participen en la tercera edició de 2017 d’aquest programa, els qui s’han anat incorporant als seus respectius llocs des del passat 16 d’agost de manera escalonada. Ells són els encarregats de realitzar tasques de neteja i manteniment dels espais públics, permetent, tal com assenyala l’alcalde del municipi, Toni González, “posar al dia treballs realitzats en espais públics que contribueixen a aportar una millor qualitat de vida a la ciutadania, així com una major rapidesa en les reparacions”.

Els dinou seleccionats per a formar part del tercer pla d’ocupació local impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes durant enguany ja estan treballant en els llocs assignats pel consistori. Des del passat 16 d’agost, han anat incorporant-se de manera escalonada a les diferents labors establides, “permetent posar al dia treballs realitzats en espais públics que contribueixen a aportar una millor qualitat de vida a la ciutadania, així com una major rapidesa en les reparacions”, destaca l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González. Concretament, el 16 d’agost van començar la seua estada els peons de neteja, els conserges i l’auxiliar administratiu es van incorporar el 6 de setembre i la resta ho van fer el passat 13 de setembre.

D’aquesta forma, s’ha donat una oportunitat laboral durant 4 mesos a quasi una vintena veïns i veïnes, els qui estan desenvolupant tasques de conserge (2), construcció (6), neteja (7), jardineria (2), auxiliar administratiu (1) i pintura (1). Tots ells formaven part de la borsa d’ocupació que es va crear a l’inici de l’any amb l’objectiu de cobrir aquestes places, dirigides als inscrits en l’Agència de Desenvolupament Local amb especials dificultats per a la seua inserció laboral.

Fins al dia de hui, ja han realitzat destacades actuacions de manteniment com la reparació de torradors, llambordes en el parc de les Eres, trapes de diferents vies i goteres del CEIP Almassaf, la col•locació de bandes sonores, senyals, bancs i papereres en carrers, la substitució de tapes per a contenidors i rajoles en voreres, així com l’adequació de camins rurals, jardineres i jocs en el Parc del Sagrari. A més, han dut a terme diferents intervencions en el parc situat al costat de la residència, on s’ha realitzat la canalització per al reg, s’ha construït una rampa d’entrada i s’ha excavat una rasa per a la instal•lació del sistema elèctric.

Al final de 2017, l’Ajuntament d’Almussafes haurà invertit prop de 400.000 euros de fons propis per al desenvolupament d’aquests plans d’ocupació, que constitueixen una de les principals apostes de l’equip de govern dins del Pla Estratègic de Foment de l’Ocupació, per al qual els pressupostos municipals d’enguany reserven més d’un milió d’euros distribuïts en diferents línies d’actuació que apleguen tant a demandants de treball com a empreses, emprenedors, titulats i estudiants. “L’objectiu és seguir lluitant per la generació d’ocupació i per la reactivació de la nostra economia, que encara es troba molt afectada per la crisi”, explica el primer edil. “No pararem fins a aconseguir que Almussafes tinga el tan desitjat atur tècnic”, conclou.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.