Pilar Moncho convida al visitant a “viure una experiència única” a Utiel Gastronòmica

La responsable de Turisme en la Diputació de València reivindica el potencial d’Utiel com a destinació turística en la presentació de la XXII edició del certamen

València Turisme patrocina l’esdeveniment, que se celebrarà del 20 al 22 d’octubre en el Passeig de l’Albereda d’Utiel

10/10/2017.La diputada de Turisme de la Diputació i vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, Pilar Moncho, ha convidat aquest migdia a “viure una experiència única” a tot aquell que visite el municipi d’Utiel el cap de setmana vinent, amb motiu de la celebració de la XXII Fira Utiel Gastronòmica.

La Diputació de València ha acollit aquest matí la presentació de la nova edició del certamen, patrocinat per València Turisme, que acollirà el Passeig de l’Albereda d’Utiel durant els pròxims dies 20 al 22 d’octubre i que presenta com a novetat el “Bus del Vi”, que connectarà tots els dies València ciutat amb Utiel per a facilitar l’assistència a la fira i “poder conèixer la localitat, els seus encants i degustar la seua rica gastronomia en una jornada”, ha manifestat Moncho.L’acte ha comptat amb la participació, a més, de la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i l’alcalde d’Utiel, Fernando Benlliure, així com amb l’assistència de diputats provincials, representants de les Ames de Casa Tyrius d’Utiel, entitat encarregada de l’elaboració dels plats que han sigut degustats després de la presentació, i de la resta de 29 entitats promotores d’Utiel Gastronòmica.Pilar Moncho ha destacat la constant “consolidació de la fira, com ho demostra el creixent nombre de visitants que any rere any registra”, a més d’apuntar que el certamen “no deixa d’innovar en cada edició per a seguir captant l’atenció del públic”.

Aposta del Patronat de Turisme

Així mateix, ha insistit en la contínua aposta del Patronat de Turisme per Utiel Gastronòmica, “l’objectiu de la qual encaixa a la perfecció amb el de València Turisme i el seu programa dedicat al turisme gastronòmic ‘Del Tros Al Plat’, que aposta pels productes gastronòmics de proximitat, així com per la singularitat de la nostra forma d’elaborar-los, consumir-los i compartir-los amb tot aquell que ve a València”.

L’alcalde d’Utiel, per la seua banda, ha insistit que la fira s’ha convertit, amb el pas del temps, “en el millor aparador del nostre patrimoni arquitectònic, cultural i gastronòmic”.
“La societat canvia gradualment i també la gastronomia, per açò des d’Utiel Gastronòmica volem recuperar les formes més pausades de fer i assaborir els nostres productes, que maridan molt bé amb el patrimoni i la cultura, i Utiel és ric en tot açò”, ha afegit.

Bus del Vi des de València

Embotits, formatges, coques magres, ajoarriero, vins de la D.O. Utiel-Requena, dolços típics com les molles dolces i altres plats autòctons ompliran el Passeig de l’Albereda d’Utiel el cap de setmana vinent.
El recinte també acollirà degustacions populars de plats tradicionals de la comarca elaborats per les associacions de mestresses de casa de la comarca i showcookings, a més de comptar amb un ampli programa d’activitats per a tots els públics, entre les quals destaquen un concurs de cuina amateur i una gastroludoteca.
El ‘Bus del Vi a Utiel Gastronòmica’ eixirà des del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) de València i tindrà diferents horaris per a poder visitar la fira. El bitllet té un preu de 9 euros i inclou el viatge d’anada i tornada València-Utiel, quatre tiquets de degustació, catavins i cassola de fang.
Els bitllets es poden reservar cridant al telèfon 96 217 08 79, encara que també es podrà efectuar l’abonament en

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.