Alzira instal•larà una escultura de bronze d’una fallera i un faller com a homenatge a una de les nostres tradicions més arrelades

Alzira, 13 d’octubre de 2017.– La festa de les Falles a la ciutat d’Alzira és un dels esdeveniments festius que major interés desperta, tant entre els que participen formant part d’alguna comissió com de la resta de la ciutadania en general.

Les regidories de Festes i Turisme instal•laran un grup escultòric en bronze que representa una fallera i un faller, d’acabat realista, amb profusió de detalls propis i característics de la indumentària fallera.

L’objectiu d’este grup escultòric és retre homenatge a la nostra centenària tradició, “per una banda, per tot el que significa per a la nostra ciutat a nivell cultural i festiu, i, per l’altra, per ser una de les manifestacions declarades d’Interés Turístic Nacional, a més de formar part del Patrimoni Immaterial Cultural de la Humanitat”, ha manifestat Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Festes i Turisme.

Les figures seran ubicades en un lloc cèntric del nucli urbà, sense pedestal, fixades al sòl, per a poder conviure directament amb el públic, de manera que puguen vore’s de prop i inclús ser tocades i fotografiades, la qual cosa contribuirà també a ser un element turístic.

“L’entrament urbà és el lloc idoni per a deixar constància els 365 dies de l’any de les nostres manifestacions festives més arrelades. Qualsevol que visite la ciutat d’Alzira al llarg de l’any podrà fer-se una idea de la magnífica indumentària que lluïxen les falleres i fallers”, ha remarcat Aguilar.

L’encarregat de realitzar l’obra és Jaume Espí, de Carlet, prestigiós escultor de la nostra comarca i del qual ja tenim un obra a la nostra ciutat, el monument dedicat a Abem Tomlús a la plaça Casassús.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.