Cullera se’n puja a l’escenari

La XIV Mostra «Cullera a escena» oferix set funcions del 14 d’octubre al 26 de novembre

CULLERA. 11-10-17. El teatre torna a Cullera a l’octubre i novembre amb la XIV edició de la Mostra ‘Cullera a escena’. La ciutat oferix un total de set representacions al llarg de set setmanes seguides en les quals les arts escèniques cobren protagonisme en la programació cultural municipal.

L’elenc d’obres que enguany competixen en la Mostra recull una variada temàtica, en valencià i castellà, que abasta des de clàssics revisats fins a autors contemporanis. La competitivitat del món actual, l’amor, els somnis o la recerca dels orígens configuren l’univers en el qual podran endinsar-se els espectadors.

El tret d’eixida es donarà este dissabte 14 a les 20 hores amb l’obra ‘El método Grönholm’, a càrrec de la companyia teatral Pos-Eso. A esta li seguiran ‘Te lo como tó’, del grup Eseo, que tindrà lloc el divendres 20 d’octubre i ‘La sombra del Tenorio’, pel Duende de Lerma, que es representarà el 27 d’octubre, totes elles a la mateixa hora.

El mes de novembre començarà el divendres 3 també a les 20 hores amb ‘L’eunuco’, de Taules Teatre. Posteriorment, tindran lloc ‘La comèdia de les equivocacions’, de l’Escola Municipal de Teatre de Silla, el dia 10; ‘Mandíbula afilada’ d’Avant va el carro el dia 17 i la Mostra es clausurarà amb ‘Hamlet Canalla’ de Teatre Micalet el 26 a les 19 h, esta última ja fora de concurs.

Totes les representacions tindran lloc en el Saló d’Actes de la Casa de la Cultura. L’Ajuntament de Cullera organitza esta cita ineludible per als amants del teatre a través de la regidoria de Cultura, dirigida per Sílvia Roca, amb la col•laboració de l’associació cultural K-lidoscopi i el patrocini de l’empresa SAV.

Roca ha ressaltat que després d’haver recuperat la Mostra fa dos anys, l’esdeveniment s’ha «consolidat» i cada vegada més suscita l’interés tant d’aficionats com de les mateixes companyies amateurs que competixen en el concurs.

Homenatge a Carles Alberola

La gala de clausura que se celebrarà el diumenge 26 després servirà a més per a retre homenatge a l’actor i dramaturg alzireny Carles Alberola, qui compta amb una dilatada carrera a l’esquena, que va començar a ser existosa ja l’any 1999 amb la creació de la seua companyia Albena Teatre. En els anys següents, la seua figura es va popularitzar en la gran pantalla a través de sèries d’èxit com ‘Maniàtics’ en l’extinta Canal 9.

L’objectiu principal de la Mostra de teatre cullerenca és obrir les portes a les companyies amateur per a donar-los visibilitat. Com a novetat enguany, el govern municipal ha volgut cobrar entrada a les obres en concurs «per a posar en valor el treball de les companyies teatrals que participen», en paraules de Roca. El preu de cada funció ascendix a 5 euros en taquilla. També es podrà comprar un abonament per a sis passades per 25 euros. Les entrades estan ja a la venda en www.agendacullera.com i també es poden adquirir en taquilla o en la Casa de la Cultura.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.