La Mancomunitat de la Ribera Alta debatrà sobre el patrimoni inmaterial

La Mancomunitat de la Ribera Alta participarà la pròxima setmana en una trobada internacional que debatrà sobre la importància del patrimoni immaterial europeu i de la seua necessitat de protecció i conservació. Aquest encontre s’emmarca dins del projecte europeu CD-ETA, en el qual participa la Mancomunitat i que té com a principal finalitat la digitalització del patrimoni natural i cultural.

En aquesta trobada estaran presents experts en patrimoni immaterial i la seua digitalització de huit països diferents representant les institucions que participen en el projecte, i té com a finalitat el debat i l’intercanvi d’experiències dels participants en matèries com la preservació del patrimoni cultural, la seua posada en valor i les bones pràctiques en la seua digitalització.

La Mancomunitat, com a entitat participant en el projecte CD-ETA, presentarà i debatrà sobre el patrimoni immaterial existent a la Ribera, un patrimoni que en alguns casos compta amb la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat de l’UNESCO, com la festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí i les Falles.

Segons Txema Peláez, president de l’ens comarcal, “la digitalització és una eina molt important per a la protecció i posada en valor del nostre patrimoni. A la Ribera tenim un gran patrimoni que ara, gràcies a les noves tecnologies, podem protegir-lo i preservar-lo amb la seua digitalització.”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.