La revista cultural Catorze publica una entrevista sobre l’artista almussafenya Ame Soler

La revista cultural Catorze publica una entrevista sobre l’artista almussafenya Ame Soler

La jove reflexiona en l’article sobre el projecte “Tres voltes rebel” i parla sobre el motiu de la seua posada en marxa

En el seu nou treball, compost per un total de 14 il·lustracions, reivindica la lluita feminista des de diferents punts de vista

Almussafes, a 16 d’octubre de 2017. L’artista almussafenya Ame Soler prossegueix amb la seua carrera amb la presentació d’una sèrie d’il·lustracions que posen el focus en la lluita feminista. Un dels principals mitjans culturals de Catalunya, Catorze, publica un nou lliurament de la seua secció “Així dibuixo el món”, en el qual Soler és la protagonista. En el text, narrat per ella mateixa en primera persona, destaca la influència de la música en el seu treball i explica que ha decidit denominar el projecte “Tres voltes rebel” en homenatge al poema Divisa de l’escriptora Maria-Mercè Marçal.

Graduada en Belles Arts i amb un màster en Il·lustració, la jove almussafenya Ame Soler no ha parat de rebre reconeixements pel seu treball des que va començar la seua trajectòria professional. Entre altres guardons, l’artista va aconseguir en 2015 que un dels seus dibuixos es convertira en la imatge de la campanya contra la sida en tot el territori espanyol.

El seu nou projecte, “Tres voltes rebel”, reuneix 14 il·lustracions pròpies en les quals aprofundeix en diferents aspectes relacionats amb la lluita feminista. Tal com assenyala en una recent entrevista concedida a la principal revista cultural de Catalunya, “sempre he tingut un pensament bastant crític i un caràcter reivindicatiu, però mai ho havia mostrat en els meus dibuixos perquè pensava que no devia barrejar-ho”.

No obstant açò, Soler ha decidit fer el pas i, aprofitant la realització d’un treball per al postgrau que ha cursat, ha decidit “il·lustrar dones fortes: Marina Ginesta, Frida Kahlo i el típic cartell de propaganda We Ca Do It”, a les quals posteriorment es van unir altres onze peces fins a conformar una sèrie de 14 imatges en les quals sent que “no solament puc gaudir de fusionar les meues dues passions, la música i la il·lustració, sinó que també tinc la satisfacció d’estar fent una funció social: compartir un missatge que necessita ser difós”.

En el text, explica que va denominar a aquesta sèrie “Tres voltes rebel” per Divisa, un poema de Maria-Mercè Marçal amb el qual es sent identificada des que el va estudiar en batxillerat i que “el recordava com un dels més bonics”. “En els seus versos l’escriptora parlava de tres lluites: la del feminisme, la de les classes i la cultural”, concreta.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.