Ruta Seducció ambiental i gastronòmica en l’Albufera

Són moltes les formes de conèixer i gaudir d’una terra, entre elles, observar les seues millors panoràmiques o recórrer plàcidament les seues aigües i senderes. La ruta “Seducció ambiental i gastronòmica en l’Albufera” ofereix als participants un meravellós recorregut en barca per l’Albufera i una ruta pedestre per la seua Reserva Natural, aptes per a tots els públics.

L’Ajuntament del Perelló juntament amb el Consorci de la Ribera van organitzar el passat matí de dissabte 14 d’octubre aquesta ruta dins del programa de Rutes ambientals a la Ribera – Paratges, guiada pel biòleg de la Reserva Natural de l’Albufera Javier Jiménez.

La ruta va començar a les 10 hores amb un passeig en barca des del Portet del Perelló. El recorregut va incloure diverses parades en els hivernacles, a les quals acompanyaven explicacions sobre el cultiu de la millor tomaca del món i les verdures valenciana i xinesa de la mà de l’enginyer tècnic agrícola de la Cooperativa Unipro del Perelló José Ramón Herrero. A més, els participants van poder gaudir de les panoràmiques que ofereix l’Estany de la Plana i la Gola del Perelló, on una demostració de la modalitat de pesca tradicional valenciana “Redoli” va deixar fascinats als presents.

L’agricultura en l’horta valenciana no solament ens porta les millors verdures del món, entre les quals rep un esment especial la tomaca del Perelló, sinó també ens delecta amb l’insuperable arròs valencià. El desembarcament en Motor Malvines va ser el moment perfecte per a una xarrada sobre l’agricultura de l’arròs.

El recorregut per “El Tancat de L’IIla”, un dels paratges més bells de la Reserva Natural, va posar la guinda final al passeig per l’Albufera. Un lloc ple de màgia i biodiversitat, on es van desenvolupar activitats per a tots els públics sobre la fauna present en l’entorn natural de l’Albufera.

Seguidament, es va iniciar la Ruta pedestre, passant pel motor Tapó, el Motor del Burro i el Mirador Casa del Cacahuero, que va finalitzar amb visites als comerços i restaurants del Perelló així com a la seua prestigiosa platja, guardonada per partida triple per la qualitat dels seus serveis i la seua sostenibilitat mediambiental.

En fi, aquesta ruta no solament ofereix entorns singulars amb qualitats úniques i de fàcil accés, sinó també una població local orgullosa del mim amb que els ha cuidat, de la seua gastronomia i dels seus serveis.

Entre els projectes ambientals de l’Ajuntament del Perelló es troba la continuïtat d’aquesta ruta, com una activitat més dins del programa turístic-cultural del municipi. “La meua intenció és convertir-ho en una activitat fixa, perquè tots puguen gaudir-la quan vulguen. Els assistents van quedar meravellats amb l’experiència, i a més moltes persones no van poder participar perquè es van esgotar les inscripcions. És la primera vegada que realitzem una activitat d’aquest tipus, i als pocs dies de l’obertura de les inscripcions ja hi havia llista d’espera”, explica l’Alcalde del Perelló , D. Andrés Fernández.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.