Es presenta a Algemesí el llibre Trenta anys, trenta mirades», un repàs a la història del Parc Natural de l’Albufera

Algemesí és l’únic poble de la Ribera Alta que té part del terme dins del perímetre del Parc Natural 

L’Albufera, 19 d’octubre de 2017.Divendres que ve, 20 d’octubre, es presenta a la Llibreria Samaruc d’Algemesí, a les 19:30 h., el llibre Trenta anys, trenta mirades, de Vicent Llorens i Bosco Dies. A partir de trenta converses amb persones vinculades a l’Albufera, el llibre és la crònica d’aquest parc natural, el primer en declarar-se a la Comunitat Valenciana en 1986.

La publicació pretén de manera divulgativa i amena donar a conèixer la complexitat de l’Albufera, no només com a espai natural sinó també com a espai social, ja que són molt diversos els actors que intervenen en el seu dia a dia: els pescadors, els llauradors, els ambientalistes, els tècnics, els investigadors, els periodistes, els polítics… Tots els protagonistes del llibre tenen en comú la seua estima per l’Albufera, encara que cadascú aporta una mirada pròpia i moltes vegades crítica amb la gestió del parc natural. Així, Trenta anys, trenta mirades naix com a punt d’encontre, reflexió i anàlisi, per fer un balanç constructiu que servisca per a valorar el treball realitzat i afrontar les incerteses futures.

El llibre és un projecte de la Fundació Assut, editat per Edicions 96 amb el suport de Fundación Aguas de Valencia, i va ser presentat per primera vegada el passat Dia Mundial dels Aiguamolls al centre d’interpretació del Parc Natural de l’Albufera. La Fundació Assut és una entitat que treballa per la conservació del paisatge i la seua biodiversitat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.