Centenars de persones participen en la II Fira de l’Alliberament Senyorial d’Alberic

Alberic, 23 d’octubre de 2017.Centenars de persones van participar durant el cap de setmana en la segona edició de la Fira de l’Alliberament Senyorial organitzada per l’Ajuntament d’Alberic. La Plaça de la Constitució es va omplir d’actes durant tres dies per a commemorar el pas de la localitat riberenca a la Corona Reial en 1836 després de setanta anys de plets amb el duc del Infantado.

Per a açò, l’ajuntament va organitzar una infinitat d’actes que van reproduir formes de vida de fa segles, amb expositors de productes artesanals que es van complementar amb visites guiades a l’exposició “Alberic, un viatge documental pel temps”, que mostra alguns dels més rellevants documents de la història de la localitat i que està disponible a l’Antic Ajuntament. A més també es van celebrar tallers d’elaboració de confitura artesanal, jocs populars i altres activitats artesanals participatives amb la fabricació de rakú, paper o quaderns.

L’ajuntament organitza la fira per a commemorar una cita històrica de la localitat i l’aprofita per a donar a conèixer moments claus del passat alberiqueny. Compta amb múltiples activitats per als xiquets i xiquetes, que coneixen pràctiques artesanals ja oblidades.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.