El carrer Cervantes reobri al trànsit després de finalitzar les obres de millora del col•lector de l’aigua, canviar el clavegueram i millorar l’asfalt

S’han eliminat fugues d’aigua, nius de rates i panderoles, i es redueix la contaminació acústica del trànsit

Amb l’obertura al trànsit roda han finalitzat les obres del carrer Cervantes que han significat una sèrie d’importants millores pel que fa als col•lectors i clavegueram per als veïns com per al trànsit rodat en aquesta important i cèntric via pública. Unes obres que tenien un pressupost de 140.000 euros i 70.000 euros en millores per a la zona.

La primer fase ja es va completar el passat estiu i ara ja han finalitzat la segona part de les obres que s’han centrat en la zona que va des de l’encreuament en el carrer Lepanto fins el carrer València en ple centre urbà d’Algemesí.

La importància d’aquestes obres radica en el fet de canviar el col•lector original del carrer per un de majors dimensions, al temps que s’han redirigit totes les escomeses individuals de les cases als nous pous de registre, amb la qual cosa es facilita el futur manteniment dels trams individuals.

Pel que fa a la part interior del carrer, també s’han eliminat escomeses antigues que s’havien convertit que s’havien convertit en nius de panderoles i rates. Les obres han inclòs nous embornals per a millorar la recollida d’aigües pluvials, així com les pendents del carrer. Amb les obres s’han eliminat les fugues d’aigües residuals que es produïen al subsòl de l’antic col•lector.

A la superfície del carrer Cervantes s’ha posat un asfalt fonoabsorvent per a reduir el soroll dels vehicles, mentre que s’han realitzat tots els passos de vianants amb criteris de mobilitat urbana.

El regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Pau Montalvà, ha destacat que el carrer Cervantes “és una entrada principal de la població i mereixia una actuació integral i de qualitat. No sols hem actuat en el que es veu, sinó principalment amb el que no es veu, el clavegueram, que presentava importants problemes de fugues d’aigua i ara les hem eliminat”.

El regidor ha destacat que es tracta d’obres importants en el centre de la ciutat que “generen problemes i per això demanem disculpes, però volem posar en valor el resultat final que és passar d’un carrer en un estat lamentable a un carrer amb un acabat més que correcte, rematat per un asfaltat que reduirà la contaminació acústica causada pel trànsit”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.