Cullera aborda la problemàtica transgènere en adolescents

La regidoria d’Igualtat celebra este dimecres una jornada commemorativa dels drets sexuals LGTBI

CULLERA. 23-10-17. Este pròxim dimecres, 25 d’octubre, a les 19 hores l’Auditori Municipal de Cullera abordarà la problemàtica transgènere en adolescents. Ho farà en el marc de l’acte commemoratiu en pro dels drets sexuals LGTBI sota l’eslògan ‘Iguals’ amb el qual el municipi pretén continuar amb la seua lluita per la visibilització del col•lectiu de lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals.

Francesca Ortiz, regidora d’Igualtat, serà l’encarregada d’inaugurar l’acte. «Busquem contribuir a una lluita que moltes persones patixen encara en silenci i sota l’estigma. Volem contribuir a eliminar pas a pas les desigualtats que viu el col•lectiu cada dia», assenyala.

La jornada, organitzada a iniciativa del Consell d’Igualtat municipal, començarà amb la presentació del projecte ‘Intransigents’, creat pels graduats de Belles arts de la Universitat Politècnica de València Noelia Bellés, Marina Betoret i Juan Carreras, a través del qual s’aborda la realitat trans.

L’acte servirà per a projectar el documental ‘Hugo’ sobre la vida d’un jove adolescent que lluita per la seua identitat de gènere. De fet, el mateix protagonista estarà a Cullera per a explicar en primera persona la seua experiència.

Posteriorment, s’obrirà un debat amb la presència dels impulsors del projecte Intransigents amb la participació del doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de València, sexòleg i president de Sexòlegs sense Fronteres, Vicent Bataller.

Dura realitat

Ortiz ha posat de manifest que la realitat trans «és una de les més dures» dins del col•lectiu LGTB «i si la persona afectada viu en un àmbit geogràfic rural, pot arribar a ser un vertader drama».

La regidora defensa que les institucions «hem de contribuir a la visibilització i a la conscienciació, creant empatia social perquè la realitat d’estes persones siga coneguda i compresa, eliminant qualsevol intent de discriminació que es basa sempre en la ignorància».

Cullera suma així una altra manera de contribuir a la causa per la igualtat del col•lectiu LGTBI donant visibilitat al col•lectiu i creant un espai lliure d’odi obert al debat.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.