Maria Josep Amigó i Xavier Rius assisteixen a la inauguració del nou Motor de la República de Catarroja

Aquest emblemàtic immoble ha estat rehabilitat per mantenir viva la memòria dels veïns i veïnes de la localitat i, des de hui, comptarà també amb un moral ceràmic realitzat per l’artista catarrogí Juan Olivares

23/octubre/2017. La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius, assisteixen aquest dimarts a l’acte d’inauguració del nou Motor de la República de Catarroja, una vegada finalitzades les seues distintes tasques de restauració a les que ha estat sotmesa aquesta història edificació.

Es tracta d’un espai emblemàtic d’aquesta localitat de l’Horta Sud recuperat novament per a la ciutadania. Així mateix, també es donarà a conèixer el mural ceràmic de l’artista catarrogí Juan Olivares, el qual s’ha instal·lat en aquest mateix edifici.

La recuperació d’aquest enclavament s’emmarca dintre dels actes organitzats amb motiu de la Setmana de la Memòria Històrica, en la qual es pretén recordar el bombardeig al qual va estar sotmès el municipi de Catarroja durant la jornada del 29 d’agost de 1937. L’acte començarà a les 18:30 hores de la vesprada i, al mateix, també està confirmada l’assistència de la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i del president de Les Corts Valencianes, Enric Morera.

La intenció del Consistori de Catarroja és recuperar el Motor de la República com a espai públic. Per això, s’ha procedit a la rehabilitació de la façana amb rajola de caravista i s’ha substituït la tanca per una nova. També s’ha procedit a la millora de l’entorn de l’immoble, en el llindar amb l’horta, per tal de mantenir viva la memòria dels veïns i veïnes del municipi.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.