La ruta ambiental 2017 d’aquest cap de setmana tindrà lloc a Sollana i a Sumacàrcer

DISSABTE 28 d’OCTUBRE – SOLLANA
Descripció de la ruta
Distància: 8 km anada i tornada
Dificultat: baixa
10.00h. El grup es trobarà a l’ajuntament de Sollana.
13.30h. El grup arribarà finalment a l’Albufera: Portet de Sollana, Tancat de Mília i Filtre Verd.

La ruta, de gran valor mediambiental, ens portarà a la vora mateixa del llac, passant pels principals alturons de Sollana i diverses casetes de camp. En particular, passarem pel cementiri, la casa Belloch, casa Paraules, Trilladora i la caseta de mina. Els elements patrimonials de la població són l’edifici de l’antic molí d’arròs, el retaule de ceràmica, el cementiri, caseta segurs arroceros, alterons, motors i tancats.
Per menjar, al final de la ruta hi ha diversos bars i restaurants per la zona. A la mateixa plaça Major està el BAR RÍVOLI i el BAR ÀGUILA. Altres bars són BAR LA FLORIDA / BAR ELS CLOTS, els dos es troben en la eixida sud del poble, direcció Sueca.

DIUMENGE 29 d’OCTUBRE – SUMACÀRCER – Ruta del barranc del Llop
Descripció de la ruta
10.00h. Començament de la ruta
La ruta del Barranc de Llop es caracteritza per una vegetació molt variada i rica, típica del bosc mediterrani. Comença en plànol al costat del camí i després té un lleuger ascens, fins a arribar al fons del barranc, que acaba en un abrig on es poden contemplar grans quantitats d’estalactites, on es pot veure al fons el riu Xúquer i el paratge de l’illa de la Esgoletja. L’illa és un àrea recreativa envoltada pel riu, amb equipament per a jocs infantils i de pícnic. És un lloc molt visitat durant l’estiu, on la gent sol banyar-se i gaudir de l’entorn envoltat de tarongers, al costat del riu i davant de la muntanya.

Al final, de forma voluntària, es podrà visitar el cementeri parroquial de Sumacàrcer, que es troba en l’eixida del poble, en direcció a Càrcer, als peus del castell de Penyarroja, des del qual s’observa el riu Xúquer i gran part de la Vall Farta i de la Ribera. El cementeri ha estat escollit com a millor cementiri d’Espanya.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.