La Diputació assumeix el repte de fer de la pilota el referent de l’esport valencià i assegurar el seu futur

La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, participa en el congrés ‘La pilota valenciana: reptes per al segle XXI’

García: “Ens agraden els reptes que defensen les nostres tradicions, els hàbits saludables, l’esport i la igualtat”

26/10/2017.La Diputació de València assumeix el repte de contribuir a la difusió de la pilota com a referent de l’esport valencià i assegurar el seu futur ajudant a crear afició des de la base. La diputada d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, ha assistit a la inauguració del Congrés ‘La Pilota Valenciana: reptes per al segle XXI’, que ha tingut lloc en la seu de la Fundació Universitat-Empresa de la Universitat de València (ADEIT).

El congrés, organitzat per La Generalitat i la Universitat, a través de la Càtedra de Pilota Valenciana, amb la col·laboració de la Fundació Esportiva Municipal, té com a objectiu marcar el camí a seguir per a la futura promoció de la pilota i la creació i consolidació d’estructures que asseguren la seua pràctica entre els valencians i les valencianes. Fins al dissabte, s’abordarà la situació actual de la pilota i els reptes que ha d’afrontar perquè aquest esport siga un referent esportiu per a les valencianes i valencians al llarg del present segle.

La diputada Isabel García ha destacat la importància de reivindicar aquest esport: “no necessitem tirar d’hemeroteca per a tenir clara la tradició de la pilota i una història que va lligada a la història d’aquest poble”, ha assenyalat la responsable de l’àrea d’Esports de la Corporació provincial.

Durant la seua intervenció, Isabel García ha posat l’accent que “ja ha començat aqueix gran repte que la pilota no siga solament un esport tradicional, sinó una disciplina que es practique de forma habitual, des de les escoles, amb xiquetes i xiquets” i ha insistit que des de la Diputació “seguirem recolzant als qui practiquen aquest esport en tot el que estiga al nostre abast, en la línia actual de col·laboració amb la Federació de Pilota i la participació en tornejos i esdeveniments en els quals es compte amb nosaltres”.

Dins de la política d’igualtat que duu a terme la Diputació, García no ha volgut oblidar el paper de la dona, que cada vegada està més present en l’àmbit esportiu i ha destacat una major presència de jugadores de pilota, “alguna cosa que es veu reflectit en cites històriques com aqueixa primera partida de dones en el Trinquet de Pelayo, i que veiem cada setmana en els tornejos i partides que es juguen en els pobles valencians”.

A més, ha finalitzat la seua intervenció recalcant que des de la Institució provincial “ens agraden els reptes que defensen les nostres tradicions, els hàbits saludables, l’esport i la igualtat”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.