L’aplicació “València Refugi”es renova amb un mapa de la ciutat i cinc idiomes

En esta segona edició del projecte “La nostra ciutat, el teu refugi” s’ha renovat l’aplicació per a telèfons mòbils “València Refugi”, amb la integració d’un mapa de la ciutat on es poden localitzar recursos tant jurídics i administratius com socials que poden necessitar les persones refugiades. Una aplicació, que estarà també en cinc idiomes, i que s’ha presentat en un lloc molt simbòlic, el refugi de l’Ajuntament de València.

“Quan estem parlant de refugi, estem parlant de totes les persones que han sofert i que han fugit de guerres; i nosaltres sabem perfectament per la nostra història el que ens ha passat i ens semblava molt simbòlic fer la presentació en este espai”, ha explicat la regidora de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Neus Fábregas, que com ha indicat no només va dirigida a persones refugiades sinó també a persones migrants, ja que són servicis necessaris per al seu procés d’integració, i també a associacions i a la ciutadania, per tal d’implicar-se en esta problemàtica.

L’aplicació, que es va posar en marxa l’any passat, és de descàrrega gratuïta i està integrada en l’aplicació de l’Ajuntament de València. L’objectiu de l’aplicació és facilitar el procés d’integració i inclusió de les persones refugiades que estan i que arriben a la ciutat. Els cinc idiomes de l’actualització ajuden en la comunicació i l’enteniment; mentre que el mapa de la ciutat proporciona informació sobre associacions d’asil i d’estrangeria, oficines d’asil i d’estrangeria, oficines de l’Ajuntament i centres de servici municipal, entre altres.

A més, s’inclou informació del projecte “La nostra ciutat, el teu refugi” i de les fases d’acollida, així com altres aplicacions de l’Ajuntament d’interés públic. També compta amb accés directe tant a la web com a les xarxes socials on es publiquen totes les activitats i notícies relacionades amb el projecte.

“El govern estatal es va comprometre a portar a 17.000 persones refugiades, però fa dos setmanes s’ha complit el termini i només ha portat a 2.000. Des de l’Ajuntament i des de les entitats, hem denunciat i hem mostrat la nostra repulsa a eixe no compliment de l’acord estatal. Les ciutats refugi, com la nostra, continuem rebent a persones i volem acollir-les en condicions dignes i l’administració central ens ha deixat a soles”, ha expressat Fábregas. Per la seua part, Jaume Durà, coordinador de CEAR-PV, ha expressat que “no volem refugiats de primera i de segona categoria”.

“La nostra ciutat, el teu refugi” és un projecte pioner, que es va encetar fa dos anys per l’Ajuntament, dirigit a donar suport a la integració de les persones refugiades en València. Este projecte està desenvolupat per CEAR-PV, Accem i Creu Roja, amb el finançament de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Cooperació al Desenvolupament i Migració. La renovació de l’aplicació ha estat realitzada per WISPTECH, una startup tecnològica valenciana amb prèvia experiència al sector social.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.