L’Ajuntament rendix homenatge a 12 persones que enguany han complit cent anys a valència

València, dimarts 7 de novembre de 2017.Ribó diu que un segle ofereix “una bona perspectiva per a vore la transformació de la ciutat, que els nostres majors més veterans han triat com un dels seus llocs del món”

El saló de Cristall ha acollit hui un segle d’experiències, de transformacions, d’aspiracions i desitjos, de dificultats i assoliments que han sentit i viscut 6 dones i 6 homens que enguany complixen cent anys a València. Estes 12 persones centenàries han sigut les protagonistes de l’homenatge que l’Ajuntament rendix anualment als majors més veterans amb motiu del seu centè aniversari i en el marc de les celebracions de la Setmana del Major.

En el transcurs d’este acte, al qual han acudit 12 de les 98 persones que, segons consta al padró de la ciutat, arriben enguany al segle de vida, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha reivindicat l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional, “de la qual són referents els ciutadans i les ciutadanes que han complit un segle, i que ara son un espill on es mira la societat”.

Al seu parlament ha explicat que, amb este reconeixement i amb la resta d’actes de la Setmana de les Persones Majors, l’Ajuntament de València “vol visibilitzar el col•lectiu ciutadà que formen les dones i homes que poden presumir de tindre una motxilla de vida carregada d’experiències”.

“Cent anys donen per a ser néts i nétes, i avis i àvies; per a ser fills o filles i pares o mares; per a ser treballadors i jubilats, per a coprotagonitzar la vida de València i tindre una bona perspectiva de com han canviat les coses i les gents, també els carrers i les places, la fisonomia d’una ciutat a la transformació de la qual heu contribuït amb el vostre esforç. Pel que, sens dubte, estem en deute amb vosaltres”, ha afegit Joan Ribó.

Amb estes paraules, l’alcalde, ha agraït a les persones centenàries que han volgut participar d’este homenatge “l’aportació que han fet a la ciutat que van triar com un dels seus llocs al món”. En la mateixa línia, s’ha manifestat la regidora de Persones Majors, Sandra Gómez, qui ha defès que gràcies a totes estes persones València és una gran ciutat, i ha assegurat que la voluntat de l’equip de govern “és tindre en compte la perspectiva de l’edat en totes les seues polítiques”.

A l’acte també ha participat, en nom de totes les persones centenàries i els seus familiars, Francisco Poblete de Ortiz Zarate, qui ha agraït el gest de l’Ajuntament. A este s’han afegit diferents membres de la Corporació (Félix Crespo, Beatriz Simón, Fernando Giner y Manuel Camarasa). el Defensor del Major, José Pellicer, i representants del Centres d’Activitats per a Persones Majors i d’entitats que treballen amb este col•lectiu, així com ciutadans com César Ramós que va complir cent anys fa dos anys.

Ribó diu que un segle ofereix “una bona perspectiva per a vore la transformació de la ciutat, que els nostres majors més veterans han triat com un dels seus llocs del món”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.