L’alcalde d’Almussafes estudia la creació d’un aparcament intel•ligent en el polígon

L’Ajuntament anuncia també la posada en marxa d’altres projectes per a seguir avançant cap a unes àrees industrials més sostenibles i segures

El primer edil va participar ahir dijous 9 de novembre en la reunió de la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores celebrada en la localitat d’Ontinyent

Almussafes, a 10 de novembre de 2017. Ontinyent va acollir ahir dijous 9 de novembre la reunió anual d’aquest 2017 de la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores, en la qual representants tècnics i polítics de localitats com Gandia, Vila-real, Torrent, Salines o Almussafes, entre unes altres, van exposar les seues experiències i iniciatives per a aconseguir àrees industrials més sostenibles. L’Alcalde d’Almussafes, Toni González, va explicar els avanços obtinguts amb la posada en marxa de projectes com el de la implantació de l’administració electrònica o les iniciatives relacionades amb l’estratègia DUSI i va avançar que el consistori està estudiant noves mesures com la creació d’un aparcament intel•ligent en el Polígon Industrial Juan Carlos I, la instal•lació d’un punt de subministrament elèctric per a vehicles o la col•locació d’un sistema de videovigilància per a les zones industrials.

Almussafes continua treballant per a convertir-se en una de les denominades Smart Cities, és a dir, en un municipi que està en camí de transformar-se en avançat i sostenible. Fruit d’aquest compromís, en 2016 la localitat es va adherir a la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores i va passar a formar part de la Xarxa Estatal INNPULSO de Ciutats de la Ciència i la Innovació. “Des de llavors, el consistori ha posat l’accelerador per a aconseguir reduir el consum energètic, implantar l’administració electrònica, que ja representa el 80%, o la planificació al costat de Benifaió de l’estratègia DUSI, que ens ajudarà a aconseguir finançament per a seguir en aquesta senda, entre altres iniciatives”, explica l’alcalde d’Almussafes, Toni González.
Ahir, dijous 9 de novembre, diverses localitats pertanyents a la Xarxa de Ciutats Innovadores es van reunir a Ontinyent per a posar en comú els resultats obtinguts fins al moment, trobada en la qual el primer edil va aprofitar per a anunciar alguns dels pròxims projectes que emprendrà en aquest àmbit. Entre uns altres, va destacar la creació d’un aparcament intel•ligent en el Polígon Industrial Juan Carlos I, la instal•lació d’un punt de subministrament elèctric per a vehicles i la substitució de tot el sistema d’il•luminació per tecnologia led, “amb el que no solament reduirem el consum elèctric, sinó que preservarem el medi ambient”, va detallar als alcaldes i tècnics municipals presents en aquest fòrum.

A més, el també regidor d’Indústria va assegurar que estan estudiant la possibilitat de posar en funcionament un mecanisme de control del consum d’aigua en les àrees industrials per tal d’evitar les possibles fugides i reduir el seu ús, així com la implantació d’un sistema de videovigilància en tant en el parc industrial Nord com en el Juan Carlos I per a incrementar la seguretat de les companyies i dels empleats de les mateixes. Totes aquestes mesures, va precisar, “estan en fase d’estudi, encara no hem concretat la manera de dur-les a terme i, en tots els casos, es consultarà l’opinió de les empreses a través de l’Associació de Parcs i Polígons Industrials d’Almussafes (APPI), amb la qual mantenim una comunicació constant i fluida per a consensuar les decisions que es van prenent per al futur d’aquestes àrees del nostre terme municipal”.

Toni González va recordar que la Generalitat Valenciana té previst concedir en 2018 ajudes per valor de 25 milions d’euros i per la mateixa quantitat en 2019 per a la reindustrialització de les comarques valencianes, i espera que almenys un milió puguen dirigir-se a la comarca de la Ribera. “Vaig a intentar aconseguir finançament del Consell per a la posada en marxa d’alguns d’aquests projectes, perquè entre tots puguem seguir avançant cap a una població més sostenible, avançada i segura”, va concloure.

Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores
Ontinyent va ser la localitat triada per a acollir ahir dijous 9 de novembre la trobada anual de la Xarxa Valenciana de Ciutats Innovadores. Els alcaldes d’Almussafes, Ontinyent, Gandia, Vila-real, Torrent o Salines, així com els regidors d’altres municipis com Alcoi o Villena, van exposar els seus projectes, entre els quals es trobava una eina de Realitat Virtual que servirà per a promocionar la ciutat d’Ontinyent “d’una forma més atractiva, innovadora i immersiva a través de pantalles o de dispositius de telefonia mòbil”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.