L’Ajuntament d’Almussafes s’adhereix al manifest per un finançament just de la Comunitat Valenciana

El ple del consistori municipal aprova per unanimitat una moció en la qual els grups polítics recolzen les iniciatives impulsades entorn d’aquesta qüestió

En el text, titulat “Per un finançament i unes inversions justes”, es reivindica un repartiment més equitatiu dels recursos entre les diferents autonomies

Dues pancartes amb el text “Per un finançament just” i el mapa de la Comunitat Valenciana donaran visibilitat al problema en els edificis públics

Almussafes, a 10 de novembre de 2017. L’Ajuntament d’Almussafes va aprovar el passat 2 de novembre per unanimitat la seua adhesió al manifest “Per un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana”. El ple del consistori municipal reclama, com ho estan fent nombroses localitats, que es pose fi a “la nostra discriminació”, que segons la mateixa moció enguany aconseguirà els 1.600 milions d’euros, “solament comparant-nos amb la mitjana”. Per a donar visibilitat al problema, s’estan col•locant pancartes en les balconades dels edificis públics de la població amb el lema “Per un finançament just”.

El pròxim dissabte 18 de novembre se celebrarà en la ciutat de València una manifestació convocada per la Confederació d’Empresaris Valencians (CEV) i pels sindicats UGT i CCOO para donar visibilitat i fer pressió sobre el problema de infrafinançament que pateix des de fa anys la Comunitat Valenciana. Entre les iniciatives impulsades per a alçar la veu davant les institucions espanyoles i resoldre aquesta situació es troba l’adhesió per part dels ajuntaments al manifest “Per un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana”, una iniciativa que el consistori almussafeny va materialitzar el passat dijous 2 de novembre en sessió ordinària a través de l’aprovació d’una moció en aquest sentit.

Presentada per Compromís però recolzada per tots els partits amb representació municipal, en el text s’explica que “cap dels diferents sistemes de finançament” utilitzat durant els últims quaranta anys “ha tractat amb justícia la Comunitat Valenciana”. Per a argumentar aquesta afirmació, es recorda que cada valenciana i valencià rebem 237 euros menys que la mitjana de ciutadans espanyols i 839 euros menys que l’autonomia millor finançada, “la qual cosa equival a un 10% i un 29% menys de recursos, respectivament”. Segons açò, enguany s’aconseguirà la xifra de 1.600 milions d’euros, solament comparant-nos amb la mitjana.

Segons la moció, es tracta d’“una situació insòlita” que no s’ha resolt fins ara, a pesar que l’any 2013 la Comissió d’Experts per al disseny d’un nou model de finançament va assenyalar que “el problema es remunta a l’inici dels sistemes de finançament autonòmic”. Així mateix, s’han promogut sense èxit dos manifestos previs a aquest, un en 2013 i un altre en 2016, per la qual cosa crida a la “unitat per a fer-nos escoltar i aconseguir un futur sense més hipoteca que la nostra capacitat per a generar riquesa, benestar i progrés”.

En la moció s’exigeix una reforma immediata del sistema de finançament que establisca un nou model amb recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies, un repartiment i execució que dediquen una quantitat de recursos ajustada al pes poblacional, el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats amb mecanismes de compensació “perquè el nou model no comence llastrant per la injustícia diferida dels anteriors” i, finalment, l’adhesió al manifest “Per un finançament i unes inversions justes per a la Comunitat Valenciana”, promogut per la Confederació d’Empresaris Valencians (CEV) i els sindicats UGT i CCOO.

Per a donar visibilitat al problema i continuar pressionant perquè el pròxim any puga revertir-se aquesta situació per al que segons la mateixa moció “el poble valencià ha de reivindicar més unit que mai que podem aconseguir plenament els drets reconeguts en la nostra constitució”, l’Ajuntament de la localitat ha col•locat dos cartells en les balconades de l’edifici consistorial i el Centre Cultural en els quals pot llegir-se el lema “Per un finançament just” i un mapa del territori que ocupa l’autonomia.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.