Ciutadans (Cs) d’Alzira presenta una moció per a implantar mesures que ajuden a les víctimes de la violència de gènere

María José Llopis: “ Hem de promoure solucions des de tots els estaments polítics i socials”

Alzira, dimecres 15 de novembre de 2017. La portaveu de Ciutadans (Cs) d’Alzira María José Llopis ha explicat que “han registrat una moció per a implantar mesures que milloren la situació d’alguns col·lectius que poden veure’s doblement discriminats perquè no sols patixen violència sinó que a més es troben amb obstacles socials que els impedixen eixir d’esta situació”.

“Encara que la violència de gènere afecta tots els col·lectius, la dona migrant, aquelles que patixen exclusió social o les que superen els 65 anys són especialment vulnerables”, ha destacat.

En primer lloc, ha concretat la regidora “la moció perseguix arribar a acords perquè es restablisca la figura dels mediadors interculturals en els centres de servicis socials, amb formació especialitzada en violència, i així afavorir la detecció de casos de violència i accés a la xarxa d’atenció”.

En segon lloc, Llopis hi ha detallat que “es proposa establir, dins la xarxa d’allotjaments protegits, un centre d’emergència (pis) per a dones sense llar víctimes de violència de gènere”. “El període d’estada màxim podria ampliar-se fins a 1 any, i la intervenció psicosocial hauria d’estar adaptada a este perfil”, ha indicat.

A més, ha destacat altres mesures per a assistir a les víctimes més majors com ara “la formació d’auxiliars d’ajuda a domicili i professionals de teleassistència, i l’elaboració d’un programa específic en els centres de majors per a detectar i donar una ràpida resposta a possibles casos de violència de gènere així com la creació d’un programa de cohabitatge o ‘cohousing’ com a resposta d’allotjament”.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.