La Diputació col·labora amb la Cambra de Comerç per a fomentar la inserció laboral dels joves

Emili Altur: “La implicació del nou equip de govern vol arribar a tots els municipis de la província, perquè els menors de 30 anys reben formació que els ajude a incorporar-se al mercat laboral”

17/11/2017.El diputat provincial de Cooperació Municipal, Emili Altur, i el president de la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata, han signat aquest matí la renovació del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE, en les sigles en castellà), que té com a objectiu potenciar la empleabilitat i el desenvolupament de projectes de negoci entre els joves de la província de València.

El conveni de col·laboració, cofinançat per l’empresa pública de la Diputació de València, Divalterra, i Cambra València, inicia la segona edició d’aquest pla destinat a joves aturats. Així, els menors de 30 anys rebran formació i qualificació adaptada a les capacitats de cada aspirant amb l’objectiu d’incorporar-los al mercat laboral.

En aquest sentit, el diputat ha insistit en la importància de racionalitzar els recursos disponibles. “Hem sumat les possibilitats de Divalterra i les de la Cambra per a treballar de manera conjunta i coordinada sense doblegar el treball, cadascun en la seua àrea d’acció”, ha destacat durant la presentació.

Per la seua banda, Morata ha assenyalat que “ara més que mai cal apostar pel territori i que les nostres empreses, de qualsevol punt de la nostra província, se senten exactament igual que les de la capital. El mateix ocorre amb els joves, tots han de tindre les mateixes oportunitats estiguen on estiguen”.

Des del seu llançament a València, 247 joves han trobat ocupació a través del PICE; d’ells, 20 ho han fet mitjançant fórmules d’autoocupació i la resta han sigut contractats de manera independent. A més, 557 empreses s’han inscrit en el Programa.

Els detalls del programa

El projecte desenvolupa, en primer lloc, el perfil professional de cada jove amb l’objectiu d’atorgar una formació més específica i que estiga enfocada a les demandes empresarials. A més, els professors ofereixen una formació troncal per a tots els beneficiaris, independentment de l’experiència laboral i estudis previs. Igualment, es fomenta l’esperit emprenedor per a la creació d’empreses i la mobilitat dels joves.

“La implicació del nou equip de govern vol arribar a tots els municipis de la província, perquè els menors de 30 anys reben formació que els ajude a incorporar-se al mercat laboral”, ha manifestat Altur.

Així mateix, el PICE acull també accions d’intermediació laboral per a connectar als beneficiaris directament amb l’empresa mitjançant entrevistes i pràctiques formatives.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.