Sumacàrcer destina 185.437 euros per a la creació de 45 llocs de treball en 2017

L’ajuntament destina una important quantitat de diners per a millorar la situació de les persones desocupades, gràcies als diferents programes de la Generalitat, la Diputació de València i el propi consistori.

La desocupació s’ha reduït en la població passant de tindre 117 desocupats a només 58 en l’últim mes.

 23 de novembre de 2017.- Un dels compromisos més ferms de l’Ajuntament de Sumacàrcer ha sigut des del primer moment el centrar esforços per a lluitar contra la desocupació. Les polítiques de foment del treball local, així com els programes de contractació destinats als municipis, tant de la Generalitat (Servef), com de la Diputació de València i el Ministeri d’Ocupació (Sepe), han contribuït al continu i gradual descens de la desocupació en la localitat, ja que des de l’entrada de l’actual equip de govern en 2011, s’ha reduït la xifra passant de tindre 117 desocupats a únicament 58 d’un total 1.140 habitants, segons xifres del mes d’octubre facilitades pel banc d’estadístiques del Servef.

Esta tendència a la baixa es deu a l’aposta del consistori per combatre la desocupació. De fet, en este 2017 s’han destinat 185.437 euros per a la creació de 45 llocs de treball. A través del programa «Salari Jove» del Servef, que tracta d’afavorir l’ocupació entre jóvens menors de 30 anys sense, o amb escassa experiència laboral, s’han contractat dos persones per un període de sis mesos, amb una subvenció de 15.000 euros del propi organisme. La Diputació de València, va concedir una subvenció de 6.000 euros, dins del programa «Becas Post», que ha permés contractar durant 6 mesos a un jove menor de 30 anys. Esta mateixa entitat, i dins del clàssic programa «La Dipu et beca», va concedir una ajuda de 2.000 euros, amb la que es va contractar a 4 persones durant un mes, que l’ajuntament va destinar a l’organització, un altre any, de l’escola d’estiu i a reforçar els servicis administratius municipals.

Dins del «Pla d’Ocupació Conjunta» es va contractar un desocupat durant quatre mesos amb una subvenció que va ascendir a 3.395 euros. A través dels nous programes «Empuju», (jóvens menors de 30 anys sense formació específica) i «Encuju» (persones menors de 30 anys amb titulació universitària) s’han destinat en conjunt més de 105.000 euros a la contractació de 6 jóvens desocupats per un període de 12 mesos (4 en el Empuju i 2 en l’Encuju).

El Sepe (Ministeri d’Agricultura), dins del conegut com «Paro Agrícola», que se centra en el període estival per a pal·liar la desocupació en el camp, va concedir una subvenció a l’ajuntament per una quantia superior a 33.000 euros, amb el que es va contractar a 17 persones durant 1 mes. El «Pla d’Ocupació Local», posat en marxa per l’ajuntament amb fons propis durant els anys més durs de la crisi, quan les subvencions de les administracions públiques eren escasses o nul·les i les taxes de desocupació superaven el 20 %, ha permés contractar a 6 persones durant 1 mes per a realitzar tasques de manteniment en la via pública i la resta de dependències municipals i al que es van destinar 6.111,06 euros del pressupost municipal.

Abans de finalitzar el present any i amb les subvencions rebudes del Servef, dins dels programes «Emcorp» i «Encord», amb una subvenció en conjunt de 34.200 euros i destinat a afavorir l’accés al mercat de treball de col·lectius vulnerables i parats de llarga duració, se va a procedir a contractar a 4 treballadors durant 6 mesos, la qual cosa permetrà a l’ajuntament tindre un total de 8 persones treballant conjuntament en tasques de manteniment de la via pública, neteja de camins, parcs i restes d’instal·lacions i servicis municipals. «En l’Ajuntament de Sumacàrcer aprofitem els nostres recursos junt amb les ajudes de les altres administracions per a oferir una ocupació als veïns que, per les condicions del mercat laboral, no tenen un treball estable. Esta és la línia que volem seguir de cara a 2018 després dels bons resultats de les presents convocatòries», va assegurar Txema Peláez, alcalde de Sumacàrcer.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.