Cullera salda el deute de quatre milions amb l’empresa del fem

L’executiu de Jordi Mayor posa fi al forat heretat de l’anterior govern del PP

CULLERA. 23-11-17. L’Ajuntament de Cullera ja ha pagat els més de quatre milions d’euros que li devia a l’empresa del fem (SAV), un forat generat i ocultat per l’anterior govern del Partit Popular i que el nou executiu presidit per Jordi Mayor va descobrir només prendre possessió el juny de 2015.

D’esta manera, el municipi es posa al dia amb la concessionària de la recollida, el tractament de residus i la neteja viària, la qual havia demandat al consistori després que l’executiu popular deixara de pagar-li el gener de 2014.

La situació va posar a la vora del col•lapse el servici i feu perillar la prestació d’este, assenyalen des de l’actual equip de govern (PSPV-PSOE / Compromís), «per la qual cosa ens vam haver de posar ràpidament a solucionar este greu problema», destaca Mayor.

Després de reprendre el diàleg amb l’empresa —també trencat pels anteriors responsables municipals— des de 2015 l’ajuntament ha afrontat un estricte pla de pagaments després d’aconseguir paralitzar la demanda i pactar una quitació de mig milió d’euros pels interessos de demora. Per a arribar a eixe acord calgué abonar prèviament 2,8 milions d’euros.

Fi als endarreriments

Però no solament açò. El nou govern ha aconseguit posar-se al dia amb la concessionària i ara paga a 50 dies en comparació amb l’any i mig d’endarreriments que es va trobar com a herència, apunta la màxima autoritat local.

Jordi Mayor ha destacat que el pagament del deute ha suposat un «esforç extraordinari» per a les arques municipals i ha posat en relleu que, malgrat açò, «una gestió responsable ha permés liquidar-lo, posar-nos al dia, evitar la paralització del servici i estalviar al poble part dels interessos de demora».

L’alcalde de Cullera ha recordat que el govern del PSPV-PSOE i Compromís «estem afrontant este i altres pagaments milionaris del deute heretat del Partit Popular que amb la seua gestió negligent ha hipotecat a Cullera fins a l’any 2032».

Això no obstant, el primer edil ha avançat que «d’ací a poc de temps el govern estarà en disposició d’aportar noves dades macroeconòmiques que demostren que la situació s’ha canalitzat i s’ha posat ordre en el desastre de gestió que ens trobàrem».

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.