Cullera inicia la campanya d’inspecció de vehicles de transport escolar

La Policia Local comprovarà l’ús correcte de cinturons de seguretat, sistemes de retenció infantil i diverses característiques dels vehicles // La campanya, organitzada per la DGT, es desenvoluparà en l’àmbit nacional

CULLERA. 27-11-17. La Policia Local de Cullera inicia hui una campanya en la qual es controlen les condicions de seguretat en les que viatgen els vehicles de transport escolar. La localitat respon així a la DGT, la qual ha instat a les poblacions amb un nombre d’habitants important a dur a terme els controls.

Les inspeccions, que es desenvoluparen des de fins a l’1 de desembre, busquen una disminució dels riscos durant els desplaçaments fins als centres educatius, especialment pel que fa als més xicotets.

Per a açò, es comprovarà que tant els conductors com els ocupants porten degudament els cinturons de seguretat homologats o, en el cas de menors amb una altura igual o inferior a 135 centímetres, el sistema de retenció infantil (SRI).

També s’examinaran algunes condicions dels vehicles, tenint en compte la seua antiguitat, les característiques de les finestres, seients i sòl, la placa de transport, les portes i l’estat d’extintors, martells i farmaciola de primers auxilis.

A més, es comprovaran aspectes del trajecte com el temps del recorregut i les parades, el segur addicional i la velocitat.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar als usuaris de la importància del correcte ús dels diferents sistemes de retenció i seguretat, i afectarà qualsevol vehicle que transporte menors a centres escolars, tant particulars com públics.

Els controls es realitzaran en punts propers als col•legis de la localitat. La Policia Local creu totalment necessari este tipus d’actuacions per a garantir la seguretat en trajectes que es fan pràcticament cada dia, segons ha assenyalat la regidora de l’àrea, María José Terrades.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.