Càrcer recupera la seua història en imatges

• Els veïns i veïnes poden aportar qualsevol fotografia relacionada amb la localitat.

• El dia 15 de desembre s’exposaran algunes de les imatges recuperades amb una mostra sobre la banda de música.

28 de novembre de 2017.– L’Ajuntament de Càrcer ha iniciat la recuperació de la memòria gràfica de la localitat amb l’objectiu de crear un arxiu que reunisca fragments del passat municipal. El consistori no ha previst cap tipus de crivella temàtica i per tant els veïns i veïnes poden aportar qualsevol fotografia relacionada amb la localitat, ja siga sobre edificis històrics, esdeveniments importants, persones o escenes populars.

Els responsables de l’arxiu municipal s’encarregaran de digitalitzar les imatges i després les originals seran retornades als propietaris. Així, es poden aportar en la casa consistorial durant l’horari d’oficina (de 8 a 14 hores) o mitjançant correu electrònic a l’adreça arxiufotograficcarcer@gmail.com. Ja han contribuït diversos veïns i veïnes amb les seues fotografies amb algunes imatges significatives del segle XX i s’ha creat una pàgina de Facebook que compta amb centenars de seguidors on es comparteixen instantànies. “La iniciativa és molt bonica perquè ens permet viatjar en el temps i conèixer-nos una mica millor. Està col•laborant molta gent i convidem a tots els veïns i veïnes a aportar les seues fotografies per a comptar amb un nodrit arxiu que puga ajudar a la configuració de la història de la nostra localitat”, argumenta l’alcalde, Josep Botella.

La primera posada en escena d’algunes de les fotografies recuperades es produirà el dia 15 de desembre amb una exposició sobre la banda de música, aprofitant el 125 aniversari de l’entitat. A més, es presentarà el llibre confeccionat per a l’ocasió. “Ha sigut una magnífica proposta per a recuperar la memòria històrica, que ací en els pobles normalment no tenim, entre altres coses per les contínues riuades que patim. Per exemple volem recuperar fotografies d’oficis i treballs perduts com el ferrer o les campanyes de l’arròs. L’ajuntament també està treballant per a recuperar l’arxiu municipal”, afig Botella.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.