L’Ajuntament d’Alzira s’acollirà al pla Edificant de la Conselleria d’Educació

L’Ajuntament d’Alzira s’acollirà al pla Edificant de la Conselleria d’Educació

29 de novembre de 2017 – L’alcalde d’Alzira Diego Gómez, i el regidor d’Educació Pepe Grau, s’han reunit amb el Secretari Autonòmic d’Educació Miguel Soler, i representants de la Conselleria, per a determinar que l’Ajuntament d’Alzira s’acollirà al pla Edificant, i quines actuacions en matèria d’infraestructures escolars es prepararan per a tramitar a partir del 2018, ja que són actuacions d’urgència.

Cal recordar que el pla Edificant pretén agilitzar els tràmits per a la construcció i millora dels centres educatius valencians i permetrà als ajuntaments que se sumen al programa avançar en la tramitació dels expedients per a les actuacions que consideren prioritàries als seus centres educatius.

La Generalitat generarà el crèdit a què els ajuntaments s’acolliran i els transferirà tots els fons necessaris per a licitar, executar el projecte i vigilar el procés de construcció per tal d’evitar que els sobrecostos superen el pressupost aportat per la Conselleria, ja que s’haurien de pagar dels fons propis de l’Ajuntament. El global de “Edificant” suma una transferència de 700 milions d’euros entre 2018 i 2022 als ajuntaments per a la construcció de 200 centres educatius i la reforma d’altres 500. Per a 2018, Educació ha previst un pressupost de 213 milions d’euros, als 102 milions que es destinen des d’Educació a aquest objectiu per al pròxim any, s’hi sumen 111 milions a disposició dels ajuntaments valencians per a agilitzar la tramitació i la licitació de les obres, i, per tant, la construcció i la intervenció en els centres educatius que ho necessiten.

Segons l’alcalde, Diego Gómez, “la coincidència d’actuacions d’urgència per a la nostra ciutat en el Programa Edificant, entre la Conselleria i l’Ajuntament, suposa una inversió important en matèria educativa per a la nostra ciutat. L’estudi de nova construcció dels Instituts Rei En Jaume i J.M. Parra, junt a les reformes en les escoles Blasco Ibáñez, Luís Vives i Ausiàs March, marcaran un futur més digne per a l’educació dels nostres xiquets i xiquetes”.

El regidor d’Educació, Pepe Grau, assegura que “també és important que Alzira avance cap a una educació de qualitat, i això inclou que els centres estiguen en les millors condicions. Les instal·lacions han de ser una part important per als alumnes, ja que els xiquets i xiquetes passen gran part del dia a les aules, i el pla Edificant, tasques d’actuació d’urgència, és una via important per als centres de la Ciutat.”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.