Sueca celebra el Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida

Sueca, 01/12/2017.L’Ajuntament de Sueca s’ha sumat, un any més, als milers d’iniciatives que s’organitzen arreu del món per commemorar el Dia Mundial de la Lluita Contra la Sida que es celebra l’1 de desembre.

Al llarg d’este matí, la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de l’Ajuntament de Sueca ha instal·lat una taula informativa en la plaça de l’Ajuntament per tal d’educar i conscienciar la població de la prevenció d’infecció del virus i millorar la comprensió de la malaltia per part de la ciutadania.

A l’estand s’ha repartit tot tipus de material relacionat amb la prevenció com ara tríptics informatius, preservatius i llaços rojos, símbol de la lluita contra el virus.

L’any passat es van detectar vora 400 casos d’infeccions del VIH, només a la geografia valenciana. Segons assenyala l’Organització Mundial de la Salut, la Sida continua sent un dels problemes més greus de salut pública al món. En este sentit, el regidor titular de la UPC de l’Ajuntament de Sueca, Salvador Campillo, qui ha participat també en la jornada, ha assenyalat “cal seguir insistint en la prevenció del VIH i treballar pel diagnòstic i l’accés al tractament, que són fonamentals per aconseguir frenar la transmissió del virus en els pròxims anys”.

D’altra banda, la Regidoria de Joventut conjuntament amb la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària i en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública han reprogramat la mostra “Recordar per a prevenir” que recull una sèrie de cartells que s’han publicitat els darrers anys des de la Conselleria amb la finalitat d’informar la població sobre com actuar davant la Sida, com prevenir-la i també com combatre els prejudicis i l’estigma social. L’exposició podrà visitar-se al llarg de tot el cap de setmana, al Casal Jove.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.