Almussafes saneja els arbres de totes les seues zones verdes

L’ajuntament aposta pel control exhaustiu de les diferents espècies per a previndre situacions de perill

L’empresa CESPA, concessionària del servici de neteja i manteniment dels jardins públics de la localitat, desenrotlla el projecte

Almussafes, 12 de desembre de 2017. El Consistori d’Almussafes vol salvaguardar la seguretat dels usuaris dels distints parcs públics de la localitat, principalment en estes dates en què les fortes ratxes de vent poden provocar la caiguda de branques i inclús d’arbres. En este sentit, aposta per l’aplicació de mesures exhaustives de seguiment de les diferents espècies arbòries dels espais verds del nucli urbà, una acció que està desenrotllant, des de fa dos setmanes, l’empresa responsable del servici de neteja i manteniment dels esmentats espais públics (CESPA). La iniciativa s’ha inaugurat en els parcs del Pontet i el Sagrario, en els que s’ha detectat perillositat en algun dels exemplars més longeus i consegüentment s’ha procedit a la seua tala. Durant les pròximes setmanes, s’actuarà, així mateix, en la resta dels jardins públics fins a completar el procés preventiu en la seua totalitat.

El reforç de la intervenció sobre l’arbratge urbà dels distints parcs d’Almussafes és una realitat des de fa unes setmanes. L’ajuntament li ha encarregat a l’empresa concessionària del servici de neteja i manteniment dels mateixos que execute un programa de seguiment de tots els exemplars, com a mesura de prevenció. “Ens trobem en ple procés d’estudi de les diferents zones verdes, amb la finalitat de detectar les possibles anomalies que afecten els arbres, principalment a aquells de major edat, i pal•liar així els factors de risc que puguen ocasionar a la nostra ciutadania”, explica la regidor de Medi Ambient, Teresa Iborra.

Fa uns pocs dies, CESPA va iniciar l’esmentat servici en dos de les zones verdes que reben una major afluència d’usuaris, principalment famílies amb xiquets. En el parc del Pontet s’ha sanejat la Falsa Pebre i la Melia, a més de realitzar la tala de tres Acers que atemptaven contra la seguretat per trobar-se els seus troncs en un deficient estat. Així mateix, en el parc del Sagrari s’ha procedit al sanejament dels Oms i de les Melias i en este espai també s’ha tallat una unitat al constatar-se que podia suposar un perill real per a la ciutadania. La revisió que es projecta és exhaustiva i inclou les arrels, el tronc principal, les branques i també les unions de les mateixes. “Amb estes inspeccions cuidadoses i sistemàtiques de totes les parts dels arbres i de les seues condicions de vida detectem i corregim els danys que puguen afectar els mateixos i consegüentment suposar un problema futur en persones i béns”, afig l’edil.

Les tasques específiques de seguiment, control preventiu i sanejament dels distints exemplars que s’erigixen en la totalitat dels jardins públics de la localitat continuarà durant les pròximes setmanes.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.