Tous invertirà 300.000 euros en un centre cultural en el cor de la localitat

Tous, 15 de desembre de 2017.Tous comptarà amb un imponent centre cultural en el cor de la localitat. L’ajuntament invertirà en breu al voltant de 300.000 euros amb els quals donarà forma a una instal•lació que servirà de biblioteca, sala d’ordinadors, ludoteca, sala polivalent i zona d’administració i despatxos. Substituirà a les antigues escoles i permetrà de nou oferir vida al centre local. Les obres es duran a terme gràcies a les subvencions de la Diputació de València a través dels seus plans provincials (al voltant del 70 % del còmput total) i la inversió pròpia de l’ajuntament, que oferirà el restant 30 %.

“Es tracta de realitzar una fita arquitectònica en el cor del poble. Hui dia, en aquest emplaçament es troben les antigues escoles CEIP Santa Bàrbara que van ser resituades i adequades en un edifici nou, prop del poliesportiu. Estes antigues escoles hui s’usen per a tenir una xicoteta imitació d’una biblioteca, ja que a causa de la seua antiguitat i el seu espai reduït no té bon funcionament”, argumenta l’alcalde, Cristóbal García. “La intenció és donar forma a un edifici que vertebre i unifique la trama urbana de la població. Es buidaran tots els espais urbans d’al voltant, creant una plaça o zona urbana cultural que enllaçarà amb la casa de la música, l’associació de les mestresses de casa i diverses estades destinades per a associacions”, afig el primer edil.

La biblioteca dissenyada comptarà amb un espai en el qual podran estar còmodament mig centenar de persones, mentre la sala d’ordinadors està programada per a vint. En la ludoteca caben vint-i-cinc xiquets i xiquetes i cinquanta més en la sala polivalent que comptarà amb al voltant de setanta metres quadrats.

En el plànol de les inversions, l’ajuntament també escometrà en breu la reforma de la Plaza San Miguel, amb la reposició i millora dels paviments per als vianants, a més de la substitució dels bancs, la col•locació de quatre nous punts de llum energèticament eficients i l’establiment de maseteres i bards per a delimitar la zona per als vianants. Tot açò tindrà un cost d’aproximadament 20.000 euros que es finançaran al complet amb les subvencions de la Diputació de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.