Aquest Nadal, diversió assegurada a Almussafes amb la fira d’oci familiar MIRAQUEBE

L’ajuntament de la localitat, institucions i entitats locals s’uneixen per a crear aquest macro esdeveniment emmarcat en el programa ‘Viu el Nadal a Almussafes’

Se celebrarà els dies 27 i 28 de desembre en el Pavelló Poliesportiu Municipal i en la seua zona d’aparcament i l’accés al mateix serà totalment gratuït

Almussafes, a 22 de desembre de 2017. Aquest Nadal, l’Ajuntament d’Almussafes fa un pas més i a les habituals iniciatives plantejades per a aquesta època de l’any se suma MIRAQUEBE, una fira d’oci familiar en la qual els assistents podran divertir-se mentre aprenen sobre qüestions relacionades amb la cultura, l’esport i la solidaritat. Els dies 27 i 28 de desembre, el Pavelló Poliesportiu Municipal i els seus voltants oferiran una àmplia varietat d’activitats organitzades pel propi consistori en col·laboració amb diferents associacions i institucions. L’entrada serà gratuïta i des de l’equip de govern esperen “que es convertisca en tot un esdeveniment que a poc a poc vaja consolidant-se perquè els veïns i veïnes tinguen prop de casa tota la diversió que es necessita durant aquestes dates”.

Després de diversos mesos d’intensa organització, l’Ajuntament d’Almussafes té a punt la seua gran aposta per a aquest Nadal, la primera edició de la fira d’oci familiar MIRAQUEBE. Aquesta iniciativa, impulsada pel consistori municipal en col·laboració amb nombroses associacions i diverses institucions, oferirà a la ciutadania els dies 27 i 28 de desembre una completa agenda d’activitats lúdiques amb les quals els més xicotets gaudiran mentre aprenen al voltant de qüestions tan importants per al seu desenvolupament personal com són la cultura, l’esport i la solidaritat.

Aquest multitudinari esdeveniment, que naix amb l’esperit del conegut Expojove i se celebrarà en el Pavelló Poliesportiu de la població, s’emmarca dins de ‘Viu el Nadal a Almussafes’, el conjunt de propostes plantejades per l’equip de govern perquè  les famílies puguen gaudir amb intensitat aquesta emotiva època de l’any sense la necessitat d’eixir del terme municipal de la localitat. Per a açò, a les habituals iniciatives s’uneix aquesta fira, a la qual es podrà accedir gratuïtament ambdues jornades de 10.30 a 14 hores i de 16.30 a 20 hores.

“Pensem que pot ser un extraordinari al·licient perquè els menors i les seues famílies puguen compartir amb els seus amics dos dies d’intensa diversió en els quals puguen aprendre i descobrir coses noves mentre juguen”, ressalta la regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Almussafes, Davinia Calatayud. “A la fira no li faltarà res. Tindrem música, màgia, contacontes, esport i jocs de taula per a acomiadar l’any amb magnificència”, explica l’edil.

Activitats
Per a açò, s’habilitarà no solament el citat edifici sinó la zona d’aparcament situada en l’exterior. Tant el 27 com el 28 els assistents podran fer una volta amb trenet per a conèixer la localitat, gaudir d’actuacions de màgia a càrrec de l’Associació Valenciana d’il·lusionisme, acudir a les sessions de contacontes que han preparat els membres del Cercle Poètic Argila de l’Aire i presenciar una exhibició d’ensinistrament caní gràcies a la participació d’Esportiu Agility.

A més, durant la primera jornada es durà a terme un acte d’inauguració que inclourà l’espectacle ‘La Selva’, que començarà en el Parc Central i conclourà en l’escenari situat en el pavelló. Aqueix mateix dia, a les 12 hores, les Unitats Canines de la Policia Local de Benifaió, Massamagrell, Godella i Onda, realitzaran una demostració de detecció de drogues, i a les 19 hores, el cor del Cercle d’Arts Leopoldo Magenti actuarà per als presents interpretant una selecció dels principals temes del seu repertori.

El dia 28, també està prevista la celebració d’una exhibició de ball a càrrec del grup de Dansa Moderna del Pavelló, que tindrà lloc a les 13 hores. La Biblioteca Pública, per la seua banda, oferirà tallers, contes i un espai de lectura de 16.30 a 19.30 hores i, per a posar el punt i final a aquesta primera edició de MIRAQUEBE, Factoria de Sons tornarà a Almussafes per a oferir el seu espectacle ‘Un munt de cançons’.

Stands
Al costat de la programació, s’instal·laran una sèrie de stands tant a l’interior com en l’exterior de la infraestructura, on al llarg de tots dos dies “l’Ajuntament i les diferents entitats col·laboradores aportaran el seu granit d’arena per a convertir aquesta iniciativa en un gran punt de trobada del Nadal que esperem que la ciutadania aculla amb els braços oberts”, explica Calatayud.

D’aquesta forma, en el mateix edifici estaran disponibles inflables, un joc de l’oca sobre els comerços, a càrrec d’AECAL i tallers, a càrrec de l’Espai Musical, AMPA Almassaf, A.C. Falla Mig Camí i Escola Valenciana d’Activitats. Així mateix, La Fera Teatre emularà un camerino en el qual els que s’acosten podran disfressar-se i maquillar-se, i l’Associació Valenciana d’Il·lusionisme i el Club de Tir Amb Arc col·locaran exposicions en les quals s’explicarà el funcionament de diferents articles utilitzats en les seues respectives disciplines.

Institucions i associacions
En l’aparcament se situaran la resta d’iniciatives. La Policia Local, Protecció Civil, els Bombers i la guàrdia Civil exposaran els seus equips, la Penya Valencianista organitzarà partits de futbol de tres contra tres, Almussafes Futbol Club concursos de tirar penals, Esportiu Agility donarà l’oportunitat als quals porten el seu gos a ensenyar-los algunes de les tècniques per a iniciar-se en aquest esport i l’Ajuntament col·locarà també una pista de karts a pedals i situarà el punt d’eixida i arribada de les excursions en trenet.

Les associacions animaran als presents a desenvolupar la seua creativitat mitjançant la realització de diverses manualitats. S’encarregaran d’aquesta comesa Som i Estem, Dons Progessistes, el Club d’Espeleologia, Arts i Oficis, Grup Tot, Asaval, la Penya Valencianista i Homoludicus. L’Ajuntament s’uneix també a aquest apartat. El Consell de la Infància i l’Adolescència i els departaments municipals d’Esports, Cultura i Joventut oferiran tallers de salut i psicomotricitat.

MIRAQUEBE acollirà també en el mateix entorn el tradicional Obert d’Escacs, que enguany compleix el seu vigèsim novena edició, així com l’exposició que reuneix els treballs guanyadors del Concurs de Targetes Nadalenques que aquest 2017 aconsegueix les seues primeres dues dècades de vida i la mostra amb els dibuixos que apareixeran en el calendari municipal de 2018. Per a facilitar l’assistència de les famílies, s’habilitarà una sala per a lactància i un espai per a carrets de bebés i, amb la finalitat de garantir la seguretat, els que opten per acostar-se a l’esdeveniment disposaran en tot moment d’assistència sanitària.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.