Alzira aprova sol•licitar més de dos milions d’euros del Fons FEDER per a rehabilitació de patrimoni

Alzira, 28 de desembre del 2017. El ple de la corporació de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir, per unanimitat, la presentació de tres projectes per a optar al cofinançament del Programa operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana fins al 2019. Els projectes han de tindre com a finalitat el promoure la protecció, conservació o recuperació de béns de patrimoni cultural i la seua posada en valor, i la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Per això, des de les regidories de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, Patrimoni, i Medi Ambient s’ha proposat la creació d’un centre d’interpretació i Aula Natura en la Casona en la vall i monestir de la Murta, per un import de 960.000 euros; i la rehabilitació de les cases del carrer Sant Roc de propietat municipal, recaients en la part de l’absis gòtic de Santa Caterina, per a un centre d’acollida turística, oficines de turisme i alberg juvenil (estimat en 940.000 euros).

Igualment, el tercer projecte consistirà en la redacció i implementació d’un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible per a la ciutat d’Alzira, per a consolidar el transport urbà, millores en l’entorn rural- urbà, fomentar les rutes per a bicicletes i vianants, que ascendeix a uns 80.000 euros.
Segons ha manifestat Diego Gómez, alcalde d’Alzira: “agraïm el suport de tots els grups municipals a aquesta iniciativa del tot necessària, donat que es tracten d’uns projectes que permetran recuperar l’entorn de la Murta i també de la vila per a donar-los una finalitat turística i de major atractiu, de posar en valor el nostre patrimoni cultural i històric.”

Ivan Martínez, regidor responsable de l’Oficina de Projectes Europeus, va destacar que “des de l’Ajuntament d’Alzira estem optant en diverses línies de finançament, també de fons europeus, per a la recuperació del patrimoni de tots i totes, com en el cas del magatzem Cucó. Una empenta com no s’havia donat fins ara i que resulta necessària per a millorar la nostra ciutat.”

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.