El Consell Econòmic i Social d’Alzira aprova els pressupostos municipals del 2018

Alzira, 9 de gener del 2018. El Consell Econòmic i Social, que reuneix a sindicats, patronal i institucions vinculades amb la formació i l’ocupació, ha aprovat el projecte de pressupostos municipals per al 2018 de l’Ajuntament d’Alzira. En ells, el govern local preveu destinar 120.000 euros més (més d’un 10%) al departament de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus, l’Agència IDEA, fins a superar el 1.250.000 amb recursos propis. Cal dir que en els últims pressupostos de l’anterior legislatura, els del 2015, la xifra a penes abastava 830.000 euros. És a dir, suposa un augment en tres anys de més del 50% amb recursos municipals.

Segons ha explicat el regidor responsable de l’àrea i president del Consell, Ivan Martínez: «les assignacions destinades a formació i a ocupació no han deixat de ser una prioritat per a aquest equip de govern. Volem agrair el suport les entitats representades en aquest organisme de participació i també a totes les treballadores i treballadors d’IDEA. Aquesta inversió en l’equip humà i en recursos fa possible donar majors oportunitats a les persones que passen majors dificultats i no tenen un treball i és imprescindible la suma de totes i tos per poder fer-ho.»

Entre les actuacions que s’han pressupostat per part de l’Ajuntament d’Alzira s’inclouen: el pla Fem Ocupació, per a col•lectius vulnerables, amb una dotació de 130.000 euros; el pla d’Ocupació Juvenil, amb quasi 390.000 euros, que es fa de la mà de l’Institut d’FP Luis Sunyer i l’Ajuntament; el Viatge a l’Empleabilitat, el pla de formació, beques i inserció laboral propi de l’Ajuntament, amb 85.000 euros per a atendre a unes 100 persones; a més de les ajudes Emprén i de l’oficina d’atenció a les xicotetes empreses, de 85.000 euros; així com cal destacar un augment de totes les campanyes de Promoció Econòmica fins aplegar a 40.000 euros, incloent la Reganyà o la Biosfira, quan en el 2015 ni existia aquesta partida.

Des de les entitats socials, tant els sindicats CCOO i UGT, i l’Associació Empresarial d’Alzira, van esmenar alguns apartats per demanar majors dotacions i millores, i també es va reivindicar la inversió en els polígons industrials de la ciutat, que es consideren insuficients. Per part de la regidoria de Desenvolupament Econòmic es va comprometre a coordinar aquestes actuacions amb altres departaments municipals per fer un pla d’actuació conjunt amb la part social.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.