Les obres de millora de l’insectari municipal d’Alzira finalitzen la setmana que ve

Alzira, 8 de febrer de 2018.- La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira finalitzarà les obres de manteniment i millora en les instal•lacions de l’insectari municipal la propera setmana.

Estes obres consistixen en la renovació de la impermeabilització de la terrassa xafable de l’edifici, la posada en funcionament del bany, el manteniment de la fusteria de les antigues oficines, millora de la instal•lació elèctrica, incorporació de climatització en una de les sales de l’insectari, poliment del paviment de terratzo i pintura dels paraments de la primera planta.

L’objectiu d’estes actuacions és adequar l’insectari per al pròxim inici de la campanya de control integral de plagues a través de l’ús del Cryptolaemus montrouziery, enemic natural més eficaç del Planoccocus citri (cotonet), depredador que afecta els cítrics de manera greu.

Amb estes obres de manteniment es milloren les sales de l’insectari i s’habilita una sala d’usos múltiples que s’utilitzarà per a difondre entre els nostres escolars el funcionament del control biològic de plagues.

La finalització de les obres està prevista per al 16 de febrer, i a continuació s’iniciarà el procés de cria i producció de Cryptolaemus; Alzira serà un dels municipis pioners de la Comunitat Valenciana a impulsar este tipus de mesures en col•laboració amb la cooperativa local Alzicoop i el Consell Municipal Agrari, ja que es realitza des de l’any 1969.
Enguany com a novetat s’oferirà la possibilitat de visita a l’insectari per a col•legis i instituts de la ciutat, per tal que coneguen de primera mà com funciona el control integrat de plagues.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.