Tripartit i PP deixen fora de joc l’esmena de Cs Alzira per a baixar l’IBI

Llopis denuncia que “l’ajuntament no pot assumir una baixada del tipus impositiu però les partides de publicitat i festes seguixen pujant”

Alzira, divendres 9 de gener de 2018. La portaveu de Cs a Alzira, María José Llopis, ha mostrat “la seua perplexitat davant la negativa del tripartit i l’abstenció del PP a la proposta de Cs de baixar el tipus impositiu de l’IBI a 0’65”. Llopis ha destacat que “davant esta baixada, el tripartit ha aprovat una pujada que el situa en el 0’69”.

La regidora de Cs ha explicat que “atenent a les declaracions de l’equip de govern en altres ocasions, l’Ajuntament d’Alzira es troba en una situació financera excel·lent”. “Si a això li sumem l’augment recaptat com a conseqüència de la regularització cadastral”, ha puntualitzat Llopis, “considerem que és perfectament viable realitzar esta modificació a la baixa”.

“Tot i això, l’equip de govern justifica la seua negativa a esta baixada del tipus impositiu per la impossibilitat d’assumir les despeses que generaria per a les arques municipals”. “Mentrestant, les partides de publicitat i festes seguixen creixent sense suposar cap problema per a l’econòmica local”, ha assenyalat Llopis.

D’altra banda, l’edila també ha recordat que “cal tenir en compte que, d’una banda, molts han estat els veïns que s’han vist afectats per la recent regularització cadastral”. A més, “tots els alzirenys, en general, ens veiem perjudicats per no fer la revisió cadastral que tornaria a les nostres propietats el valor que realment tenen i sobre el qual es calculen diferents impostos que paguem religiosament”, ha conclòs la portaveu de Cs.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.