L’Hospital de La Ribera recull prop de 5 quilos de pèl per fer perruques per a pacients oncològics

Ha organitzat un tall solidari de cabell amb motiu del Dia Mundial del Càncer, que es va celebrar el passat 4 de febrer.

El cabell recollit s’ha lliurat a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

El centre hospitalari ha diagnosticat més de 900 nous casos de càncer l’últim any i compta amb una curació global del 63%.

Alzira (12.02.18).- L’Hospital Universitari de La Ribera ha recollit este matí, un total de 4 quilos 600 grams de pèl per fer perruques per a pacients oncològics. El centre hospitalari havia organitzat un tall solidari de cabell amb motiu del Dia Mundial del Càncer, que es va celebrar el darrer 4 de febrer. Este acte solidari s’ha realitzat en col·laboració amb la Junta Local contra el Càncer d’Alzira i l’Institut Jarque Centre Capil·lar, que ha participat desinteressadament aportant perruquers i instruments de perruqueria. Cal destacar que, de tot els cabells recollits hui, 2,6 quilos han estat aportats per la Junta Local contra el Càncer de Sueca. Tot el cabell recollit s’ha lliurat a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per fer perruques per a pacients oncològics. Així, el cabell ha estat recollit pel coordinador de Juntes Locals de l’AECC, Sergio Sahuquillo, qui ha estat present durant el tall solidari. De la mateixa manera, han assistit a l’acte representants de les juntes locals i d’altres associacions de pacients de la comarca.

Més de 900 casos de càncer en 2017 L’Hospital Universitari de La Ribera ha diagnosticat més de 900 nous casos de càncer en 2017, una xifra molt similar a la d’anys anteriors. Del total de casos, els més prevalents han estat els de càncer de pulmó i colorectal, seguits del de pròstata i mama. Cal destacar que l’Hospital d’Alzira compta amb un índex de curació global del 63% dels casos, si bé, en determinats tipus de tumors, com el de mama, s’arriba a una curació del 84%. Abordatge integral del càncer L’Hospital de La Ribera ofereix un abordatge integral de tot tipus de tumor (mama, pròstata, còlon, pulmó, cap…), escurçant els temps de resposta i amb la màxima eficàcia i qualitat assistencial. En este sentit, el centre alzireny disposa d’una àmplia cartera de serveis en matèria oncològica, que inclou l’estudi genètic de tumors, consulta de risc familiar, tècniques pioneres per a la cirurgia reconstructiva de mama, dos acceleradors lineals d’electrons per Radioteràpia, Braquiteràpia, mamògraf digital 3D per tomosíntesis o la tècnica de biòpsia ràpida per càncer de mama, entre d’altres. Així mateix, l’Hospital de La Ribera compta amb un comitè de tumors, de caràcter interdisciplinari, que inclou especialistes en Radiologia, Anatomia Patològica, Cirurgia i Oncologia. Este comitè estudia cada cas de forma individual i decideix el tractament més adequat a seguir per a cada pacient.

 

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.