Lliurament a l’Alcúdia dels premis de MEDI, el primer concurs audiovisual del medi ambient valencià

Aljezares, alma verde”, “La Mola és nostra” i “Anfibios valencianos” aconsegueixen els guardons del concurs

Samaruc Digital, Acció Ecologista Agró, Ecologistes en Acció i Xúquer Viu valoren la qualitat dels treballs guanyadors

Ahir dijous, a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, s’atorgaren els premis de MEDI, el I Concurs d’audiovisual de medi ambient. “Medi” ha nascut, en la seua primera edició, amb la vocació de ser una finestra al món dels treballs audiovisuals que tenen el medi ambient com a protagonista dins el territori valencià. El concurs, impulsat per l’Ajuntament de l’Alcúdia, a través de la regidoria de Medi Ambient, pretén ser una eina de conscienciació sobre la necessitat de preservar l’entorn a partir dels coneixements que ens proporciona l’audiovisual.

Per a Paco Sanz, regidor de Medi Ambient, aquest concurs vol obrir la porta als realitzadors audiovisuals que mostren el paisatge, la flora i la fauna des d’un punt de vista ecològic i ambiental. Però també aquells que ho fan amb una mirada social i antropològica de les persones que habiten el medi. De la mateixa manera, aquesta mostra vol ser un espai de denúncia davant els conflictes que es generen arran de la presència humana i la fragilitat de l’ecosistema.

El guanyador del concurs va ser l’audiovisual “Aljezares, alma verde” realitzat per Sergio Girona que mostra els valors naturals i antropològics d’un paratge natural municipal de la població alacantina d’Asp, recorregut pel riu Vinalopó. Miguel Crespo, d’Acció Ecologista Agró va destacar la importància de mostrar el valor d’indrets i paisatges desconeguts com el que es mostra en aquest curt. El premi, de 600 euros, va ser lliurat per Miguel Crespo, Tomàs Pérez, de Xúquer Viu i l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom.

El segon guardó va ser “ex aequo” per a dos documentals que aconseguiren la mateixa puntuació del jurat. El primer dels segons premis es va concedir a “La Mola és nostra”, un treball col·lectiu realitzat per David Segarra i el Col·lectiu de Joves de la Coma. Un documental que denuncia l’especulació urbanística que suposa el projecte “Puerto Mediterráneo” al municipi de Paterna, projecte que precisament està d’actualitat aquests dies. Pedro Domínguez de la Ribera en Bici-Ecologistes en Acció va destacar els valors del documental com a denúncia dels projectes insostenibles i malbaratadors dels qual en tenim molts exemples a la Comunitat Valenciana. El premi, de 400 euros, va ser lliurat per Pedro Domínguez i el Regidor de Medi Ambient, Paco Sanz.

L’altre segon premi compartit amb l’anterior va ser per a l’audiovisual “Anfibios valencianos”, realitzat per Javier Burgos, que descriu de manera minuciosa els diferents amfibis valencians i alerta sobre el perill de desaparició dels mateixos. Javier va explicar la minuciositat del seu treball i la gran quantitat de temps dedicat a la captura de les imatges d’aquestes espècies en el seu medi natural. Alvaro Olavarría, director del portat Samaruc Digital destacà la dificultat en gravar aquest curt, especialment amb espècies molt difícils d’observar com l’ofegabous. El premi, de 400 euros també, va ser lliurat per Alvaro Olavarría i Pilar Huertas, regidora d’Educació.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.