Residents d’hospitals de València s’especialitzen en La Ribera en el maneig de la cirurgia endoscòpica

En el Curs de Cirurgia Mínimament Invasiva, que celebra enguany la seua tercera edició.

• En este curs, l’alumne practica amb models tant artificials com amb material biològic i teixits naturals.

• L’Hospital de La Ribera té una àmplia experiència en este tipus de cirurgia, que aplica en especialitats com Ginecologia, Urologia, Cirurgia General i Digestiva i Cirurgia Toràcica.

Alzira (21.02.18).- Residents d’hospitals de València participen en l’Hospital Universitari de La Ribera en la tercera edició del Curs de Cirurgia Mínimament Invasiva, organitzat pel centre hospitalari.

Este Curs, que compta amb l’aval de la Societat Espanyola de Cirurgia Toràcica (SECT) està permetent a metges residents d’especialitats quirúrgiques de La Ribera i dels hospitals Clínic de València, La Fe I Lluís Alcanyís de Xàtiva, especialitzar-se en el maneig de la cirurgia endoscòpica.

Este tipus de cirurgia mínimament invasiva permet intervenir el pacient introduint l’instrumental quirúrgic a través dels orificis naturals o de xicotetes incisions realitzades a l’efecte, evitant les cirurgies obertes i, per tant, minimitzant els efectes postquirúrgics consegüents, com el dolor postquirúrgic o el risc d’infeccions.

Segons ha destacat el Dr. Néstor Martínez, cirurgià toràcic de l’Hospital d’Alzira i director del Curs, “allò que fins fa uns pocs anys semblava la cirurgia del futur, perquè no representa pràcticament agressió per al pacient, s’ha fet ja molt present i, de fet, s’ha incorporat a bona part de les intervencions que es realitzen ja en el nostre centre “.

Cal destacar, en este sentit, que l’Hospital de La Ribera compta amb una àmplia experiència en este tipus de cirurgia, que aplica en especialitats com Ginecologia, Urologia, Cirurgia General i Digestiva i Cirurgia Toràcica.

Segons ha destacat el Dr. Martínez, “es tracta d’un curs molt interessant ja que integra perfectament teoria i pràctica amb models tant artificials com a material biològic i teixits naturals, que permet als alumnes ensinistrar-se en el desenvolupament d’este tipus de cirurgia (realitzar sutures dins del cos, fer anastomosi d’estructures o disseccions), utilitzant el mateix instrumental que després faran servir en la seua pràctica quirúrgica”.

En este sentit, altres de les novetats d’este curs és “la realització d’un examen previ als alumnes, per conèixer les seues habilitats en cirurgia mínimament invasiva i un examen posterior al curs per a comprovar si s’ha produït la millora esperada després de la pràctica, pel que fa a l’avaluació inicial”, ha assenyalat el Dr. Martínez.

Per al seu desenvolupament, el curs compta amb professorat de primer nivell entre els quals destaquen cirurgians tant de l’Hospital Universitari de La Ribera, com d’altres centres hospitalaris de la província de València.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.