La modernització en tres nous sectors de la Séquia Reial del Xúquer suposarà un estalvi anual de 2 hectòmetres cúbics

2.500 regants es veuran beneficiats.

El Ministeri, a través d’Acuamed , ha signat un conveni amb la Séquia Reial del Xúquer que permetrà continuar modernitzant els regadius tradicionals d’aquesta arteria de regadiu de la Comunitat Valenciana, en el marc del Pla d’Actuacions Prioritàries en la demarcació del Xúquer.

El conveni contempla l’execució de la xarxa de transport dels sectors 18 i 19, en Algemesí.

També, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, depenent del Ministeri, ha presentat el projecte per al sector 10. Aquest sector afecta els termes municipals de l’Alcúdia, Guadassuar i Massalavés, i es finançarà directament amb fons de l’organisme de conca.

Les inversions en els tres sectors suposen una inversió total de cinc milions i mig d’euros per a la seua modernització. Els treballs, que beneficiaran directament a més de 2.500 regants i indirectament a tota la conca del Xúquer, permetrà un estalvi de més de 2 hectòmetres cúbics anuals d’aigua.

La presidenta de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer ha recordat que en els últims anys, s’han executat els sectors 14, 15 i 23 de la Séquia Reial de Xúquer i que amb els sectors 10, 18 i 19 que es posen en marxa, es dóna compliment a l’acord del Consell de

Ministres que va autoritzar el Pla d’Obres Prioritàries.

El pla global del Ministeri contempla dues fases, amb un pressupost de quasi 50 milions d’euros. Afecta un total de 26.000 hectàrees i beneficia a més de 25.000 regants de la Comunitat Valenciana.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.