A la busca dels bessons d’Almussafes

L’ajuntament vol reunir a totes les parelles de la localitat en una exposició retrospectiva

Els bessons poden aportar una fotografia, amb els seus noms i data de naixement en el Centre Cultural

Almussafes, a 28 de setembre del 2016. El consistori d’Almussafes es troba immers en una interessant campanya d’investigació. Es tracta de localitzar a totes les parelles de bessons nascuts en la població al llarg de la història. La proposta ha sorgit des de la Regidoria de la Tercera Edat, amb motiu de la preparació de l’agenda d’actes que enguany protagonitzarà la setmana en honor als majors i que, des de fa set edicions, integra la mostra fotogràfica “Història d’una vila”, en la que s’exhibixen centenars de fotografies antigues cedides a l’arxiu municipal per part de particulars. Enguany, l’exposició dedicarà un espai d’honor a les imatges dels bessons del municipi, a més d’aprofitar la inauguració de la mateixa, prevista per a dimarts que ve 18 d’octubre, per a realitzar una fotografia de família de tots ells.

bessonsn-joan-i-joaquin-asins-garcia “Si eres bessó o coneixes a algú que ho siga, compartix este missatge i ajuda’ns a completar el projecte”. Amb eixe anunci, l’Ajuntament d’Almussafes ha llançat la  campanya de busca en les xarxes socials municipals. Facebook i Twitter han sigut les dos opcions triades per a arribar a un nombre més gran de veïns en el menor temps possible, “encara que lògicament la comunicació d’antany, eixa coneguda com el “boca a boca”, també està fent el seu paper en eixe procés informatiu que estem duent a terme i que confiem que concloga amb èxit”, comenta la regidora de la Tercera Edat, Paqui Oliver.

Des del consistori municipal no hi ha dades registrades del nombre de bessons existents en el municipi, encara que sí que es reconeixen les famílies en què han nascut trigèmins des que es té constància escrita i en realitat són “tres de tres”. Els primers, dos xics i una xica, nascuts el 7 de novembre de 1943, als que van seguir tres germanes el 24 de juny de 1988 i el triangle es va completar amb el naixement d’un xic i dos xiques el 26 de juny de 1999.

No obstant això, tan sols un xicotet passeig per la vila, evidència que el nombre de naixements de germans bessons és prou elevat i, en el passat, també hi ha un bon nombre de parelles conegudes. “El que volem aconseguir és tindre recopilades en el nostre arxiu municipal imatges de tots eixos germans i germanes, amb un vincle tan gran ja abans del seu naixement”, destaca Oliver.

Aprofitant que a les fotografies cedides se’ls reservarà un espai molt especial dins de la mostra “Història d’una vila”, que s’inaugurarà a les 18 hores del dimarts 18 d’octubre en el hall de la Llar del Jubilat, i que els protagonistes estaran invitats a l’acte, l’Ajuntament d’Almussafes aprofitarà per a realitzar una fotografia de tots els bessons reunits.

De moment i fins al pròxim dia 30 de setembre, des del Departament de Comunicació es continuen recopilant les imatges de tots eixos germans i germanes d’embarassos dobles, tant bivitel·lins com univitel·lins.

 

Deixa el teu comentari