AE-Agró denuncia l’existència d’esquers enverinats en La Font de la Parra de Carcaixent

Els ecologistes alerten del greu risc que suposa esta pràctica il·legal tant per a la fauna silvestre com per als animals de companyia

IMG-20150501-WA0002Este cap de setmana, segons informa el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Ribera, ha aparegut un cartell intimidador al Paratge Natural Municipal Hort de Soriano-Font de la Parra (Carcaixent, La Ribera Alta). En ell es pot llegir el següent missatge: “no pasar cebos enbenenadoss en en coto N 10012”. Els fets ja han sigut denunciats pels ecologistes davant del SEPRONA, ja que esta pràctica, a més a més de ser il·legal, suposa un greu risc per a la fauna silvestre i també per als animals de companyia. Fins i tot per als xiquets que visiten amb els seus pares este paratge natural municipal, molt apreciat pels veïns de Carcaixent com a zona d’esbarjo i d’excursionisme.

Este cap de setmana, els senderistes i els veïns de Carcaixent (La Ribera Alta, València) que han anat a gaudir de la natura al Paratge Natural Municipal Hort de Soriano-Font de la Parra s’han trobat amb un intimidador cartell, ubicat a pocs metres de la Font de la Parra. En este cartell d’alerta es podia llegir el següent text: “no pasar cebos enbenenadoss en en coto N 10012”.

Els esquers enverinats són una pràctica il·legal, que posa en perill la vida de la fauna silvestre, però també la dels animals de companyia i fins i tot la dels xiquets que puguen visitar este paratge natural municipal amb els seus pares. Per estos motius, el col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró La Ribera ha denunciat els fets davant del SEPRONA. Esperem que es puga identificar prompte els culpables i que no es repetisquen estes lamentables actuacions, que ens perjudiquen a tots, incloent els caçadors legals.

Malauradament, no és la primera vegada que hi ha indicis de cacera furtiva o fraudulenta en este paratge natural municipal de Carcaixent. I per desgràcia, l’ajuntament d’esta localitat de La Ribera Alta continua sense intervindre per a aturar estos actes delictius. Per ara, el consistori, que no ha fet res per a evitar este tipus de pràctiques il·legals, es nega ara a investigar-les o a prendre qualsevol tipus de mesura al respecte.

Peu

Ribera Televisió

RiberaTV naix l'any 1986 amb la idea de crear una televisió lliure i plural. En 2005 obté la llicència per la GV per a emetre en el marc legal de la TDT.

Deixa el teu comentari