Alberic lliura les seues màximes distincions el 9 d’Octubre

Les Distincions d’Honor del 9 d’Octubre tornaran a tenir un caràcter pòstum a Alberic.

fotomontatge-premiats-9-octubre-2016-1El consistori que dirigeix Toño Carratalá tornarà a lliurar el Dia dels Valencians i les Valencianes que se celebra el diumenge els màxims guardons locals, que cerquen reconèixer les trajectòries personals, professionals o col•lectives de veïns i veïnes de la localitat. Si l’any passat es va lliurar un títol pòstum al motociclista Bernat Martínez, en la present edició es recordarà a l’escriptor i membre de la Acadèmia Valenciana de la Llengua Josep Lluís Doménech, que va morir recentment. L’Ajuntament no ha volgut deixar passar l’oportunitat per a donar-li un caràcter eminentment cultural i literari als premis i distingirà també a Jesús Huguet, membre del Consell Valencià de Cultura i autor també de nombroses publicacions.

A més, en l’apartat social es distingirà a l’Associació de jubilats i pensionistes i pel que fa referència a l’esport es veurà reconeguda l’àmplia labor desenvolupada durant dècades per Miguel Salom al capdavant de diversos col•lectius esportius, però sobretot com a president del Club de Patinatge Artístic d’Alberic, i també un reconeixement als èxits recollits pel karateka Loren Torres Bru. L’acte de lliurament de les distincions tindrà lloc en el Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alberic el diumenge a partir de les 12 hores i acudirà l’alcalde, Toño Carratalá, i la resta de membres de la corporació municipal.

Jesús Huguet va estudiar Dret i Filologia i també és diplomat en Telecomunicacions i Relacions Públiques. Ha treballat de professor i és autor d’una dilatada llista de llibres vinculats sobretot als assajos literaris, col•laborant a més en nombroses publicacions de prestigi com a Destinació, Serra d’Or, Levante-EMV o Diari de València. És membre del Consell Valencià de Cultura des de l’any 2000 i fins i tot està immers en diferents institucions nacionals i internacionals sobre temes d’arts gràfiques i història de la literatura.

Josep Lluís Doménech, que era llicenciat i doctor en Psicologia i llicenciat també en Filosofia i en Ciències de l’Educació, comptava amb una trajectòria dilatada, sempre vinculada a la docència i l’educació. Era acadèmic de la Acadèmia Valenciana de la Llengua des de juny del 2001 i entre les seues recerques es troben estudis sobre la situació del valencià en l’ensenyament, la presència social dels mitjans de comunicació i la influència social de la televisió.

Entre altres càrrecs també va ostentar la vicepresidència de la Societat Valenciana de Psicologia, i la participació en el Consell Assessor del Llibre de la Generalitat i de la Junta de Govern de l’Associació de Cronistes del Regne de València, a més de director del Consell de redacció de la revista Psicologia i Pedagogia. Va ser premiat per la Generalitat per la seua contribució a la normalització lingüística del valencià i era autor de llibres de diferents temàtiques i gèneres com la poesia, assaig, llibres de text o diccionaris.

El karateka Loren Torres Bru es va proclamar campió del món l’any passat en la Karate World Cup Wuko&AD en la ciutat italiana de Lignano. Era el zenit d’una carrera marcada pels èxits, amb múltiples títols a nivell autonòmic, estatal i internacional. Ja en 1998 va començar a destacar en fer-se amb el subcampionat del món de katas, quan encara era júnior i després ha protagonitzat una de les trajectòries esportives més reeixides de tots els veïns i veïnes de la localitat alberiquense. Finalment, Miguel Salom Martínez va ser fa dècades un dels creadors de la Associació de Futbol Sala de la localitat i després va estar de delegat en l’Hoquei Club d’Alberic.

En 1993 va ser triat president del Club de Patinatge Artístic d’Alberic, càrrec que va ostentar durant dècades, a més de ser membre de la federació valenciana d’aquest esport. Va aconseguir, des d’aquests càrrecs, organitzar cites campionat de caràcter autonòmic, estatal i fins i tot continental a Alberic.

Per altra banda, l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Alberic, presidida per Paco Llorens, és una entitat que aglutina a persones de la tercera edat, la qual ajuda a la dinamització i entreteniment d’aquest col•lectiu, amb l’organització de diferents activitats i esdeveniments durant tot l’any.

Deixa el teu comentari