Alcàntera de Xúquer inverteix 50.000 euros en la modernització del centre de salut

L’Ajuntament d’Alcàntera de Xúquer ha iniciat les obres de remodelació del centre de salut local, en el que està previst la inversió de 50.000 euros gràcies a una ajuda rebuda per part de la Generalitat Valenciana amb la qual pretén complir la normativa vigent d’adaptació a les necessitats del col·lectiu de persones amb discapacitat.

El consistori de Julio García va començar les obres dilluns passat i compten amb una termini d’execució d’al voltant de mes i mig, pels quals els veïns i veïnes de la localitat es desplaçaran durant eixe temps al consultori mèdic de Càrcer. “Demanem un poc de paciència a la ciutadania perquè sabem que durant quinze dies van a haver de desplaçar-se fins a Càrcer. Les obres caminen a bon ritme perquè hi ha sis obrers treballant per a aconseguir complir els terminis i que prompte puga estar de nou plenament operatiu”, va explicar ahir l’alcalde de la localitat, Julio García.

Les obres permetran el canvi de les portes per a establir marcs més amplis que possibiliten l’entrada de persones amb mobilitat motora reduïda, així com també el canvi dels finestrals per a millorar l’eficiència energètica. També està previst l’actualització de la instal·lació elèctrica i el pis, a més dels vàters, que també s’adaptaran a les persones en cadira de rodes. «L’ajuntament i els veïns venien reclamant des de fa temps un canvi perquè el consultori està funcionant des de fa molts anys. Encara que s’han realitzat algunes reformes, en l’actualitat no disposàvem de banys accessibles i les lliteres no podien entrar per la porta. Aquests canvis són una gran notícia», va explicar el primer edil.

Sanitat projecta un ambulatori nou mentre reforma l’actual

De moment, s’estan duent a terme una sèrie d’ajustos en l’actual sanatori. No obstant açò, una delegació de la Conselleria de Sanitat del Departament Xàtiva-Ontinyent va visitar al desembre la localitat per a comprovar de primera mà quines eren les millores prioritàries per a endreçar el vetust centre de salut i al mateix temps, van reiterar el seu compromís per a construir un nou edifici en un solar públic que cedirà el consistori, durant la pròxima legislatura. “Ara es realitzarà una obra menor i en els pròxims anys els cedirem un solar municipal perquè s’active la construcció del nou espai. Els va agradar molt la idea, sobretot pel lloc. Té unes dimensions molt àmplies i encara que està previst que es realitze per a atendre als veïns de la localitat, no es descarta ampliar el seu radi d’acció», va sentenciar García.

Deixa el teu comentari