Almussafes busca voluntaris de Creu Roja

reunion-cruz-roja_archivoL’ajuntament dóna el primer pas per a la creació d’un Punt d’Intervenció Local a la localitat

La sessió informativa sobre el programa de voluntariat se celebrarà el pròxim 8 de novembre al Centre Cultural

“Aliments per a la Solidaritat”, el primer programa que s’aplicarà a Almussafes

Almussafes, a 28 d’octubre del 2016. Tal i com ja es va avançar el passat mes de setembre, després de quasi dos dècades des de la desaparició del voluntariat de Creu Roja, el consistori d’Almussafes ha encetat el procés per a la implantació d’un Punt d’Intervenció Local a la localitat. És per això que el pròxim dimarts 8 de novembre, a les 19 hores, s’ha convocat una sessió informativa en el Centre Cultural, en la qual s’abordaran qüestions informatives com els diferents serveis que desenvolupa esta entitat solidària, a més de centrar-se en els programes que es pretenen aplicar a Almussafes, entre ells “Aliments per a la Solidaritat”. A més, els veïns i veïnes interessats en vincular-se a Creu Roja com a voluntaris podran formalitzar la seua voluntat durant la trobada.

L’Ajuntament d’Almussafes encetà, el passat mes de setembre, els contactes per a aconseguir la reobertura del Punt d’Intervenció Local de Creu Roja, desaparegut fa quasi 20 anys en la població. El primer edil, Toni González, ja va traslladar als responsables de l’entitat humanitària la predisposició del consistori municipal a cedir-los una dependència pública per a desenrotllar la seua activitat a la població.

Conclós per part de Creu Roja l’anàlisi i diagnòstic previ de les necessitats concretes d’Almussafes en tots els àmbits d’intervenció en què poden actuar a la població, s’ha convocat una sessió informativa per al pròxim dimarts 8 de novembre en el Centre Cultural, en la qual els responsables de l’Ajuntament d’Almussafes i els de l’associació, desvetlaran i analitzaran el primer servei que s’oferirà des del punt d’intervenció i que formarà part del pla local de risc integral que es dissenyarà en el futur.

En concret, Creu Roja encetarà el seu camí a la localitat amb el programa “Aliments per a la solidaritat”, que consistirà en un repartiment setmanal d’aliments entre les famílies necessitades a les quals previament se’ls ha realitzat un estudi psico-social fet des del Departament de Benestar Social.

El regidor de Benestar Social i Sanitat, Faustino Manzano i la directora de l’Àrea de Benestar Social i Ocupació, Laura Acuña, junt amb la delegada de Creu Roja Algemesí, Asunción García i la responsable de Desenvolupament Territorial, Rosa Ferrer, presidiran la trobada, en la qual també es detallaran els principals programes que l’entitat executa en l’actualitat. “En estos moments ens trobem en l’etapa final del procés que ens permetrà dur a terme este projecte, per al qual busquem voluntaris entre els nostres veïns i veïnes”, comenta l’edil delegat.

De fet, sota el lema “El voluntariado es un boomerang de vida i vuelta #Lánzate”, Creu Roja i l’Ajuntament d’Almussafes animen als ciutadans a sumar-se a este programa com a voluntaris, responsabilitzant-se la pròpia Creu Roja de la formació del citat personal.

Deixa el teu comentari