Almussafes homenatjarà als empleats i empleades de la cooperativa agrícola local

Tal com es va fer l’any passat en la Setmana per la Igualtat amb ‘Confecciones Valencia y Puchal, S.A’, el consistori projectarà un reportatge sobre la història de l’empresa

El treball, en aquests moments en fase de producció, se centrarà a mostrar la rellevància de la seua activitat per a les famílies des del punt de vista econòmic

El paper de la dona en la trajectòria de la cooperativa rebrà una especial atenció en el documental, l’estrena del qual està previst per al 8 de març

Almussafes, a 1 de febrer de 2018. El Departament de Comunicació de l’Ajuntament d’Almussafes ja ha començat l’enregistrament del reportatge sobre la història de la Cooperativa Agrícola i Ramadera que projectarà el pròxim dijous 8 de Març coincidint amb el Dia Internacional de la Dona. En ell, a més de narrar la trajectòria d’una de les empreses més emblemàtiques de la població, es posarà especial èmfasi en el paper desenvolupat durant aquests anys per les dones que han treballat en la fàbrica. Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat s’ha impulsat aquesta iniciativa amb la finalitat de honorar i posar en valor l’esforç portat a terme per aquest col•lectiu. Les persones interessades a participar en aquest documental, que es completarà amb una exposició retrospectiva, poden fer-ho contactant amb el Centre Cultural.

Després de l’èxit obtingut l’any passat amb l’homenatge realitzat als empleats i empleades de l’empresa «Confecciones Valencia y Puchal, S.A.», coneguda popularment com ‘El Figueral’, la III Setmana per la Igualtat organitzada per l’Ajuntament d’Almussafes tornarà a comptar amb un acte especial de similars característiques. En aquest cas, es posarà en valor davant el conjunt de la població el treball realitzat per totes les persones que han passat per la Cooperativa Agrícola i Ramadera de la localitat (COAGAL) des de la seua constitució formal el 15 de gener de 1951.

Aquests dies s’està portant a terme en diferents localitzacions del terme municipal almussafeny l’enregistrament d’un reportatge que narrarà amb la veu dels seus protagonistes les fites més destacades de la història d’aquesta empresa, en la qual han tingut l’oportunitat de treballar centenars de veïns i veïnes del municipi des de la seua obertura fa 67 anys. Aquesta circumstància la converteix en una de les companyies més rellevants per a la població des del punt de vista econòmic, atès que són moltes les famílies que han gaudit durant dècades d’una estabilitat econòmica gràcies als ingressos que els aportava la seua activitat en la mateixa.

Destacar el paper de les dones
El reportatge, que s’estrenarà el pròxim dijous 8 de març en la sala d’actes del Centre Cultural de la localitat coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, prestarà especial atenció al paper que les dones han exercit en la història de la cooperativa, doncs elles han sigut les que tradicionalment han dut a terme els treballs de preparació dels productes en el magatzem. Els testimonis arreplegats pel departament de Comunicació de l’Ajuntament en la producció ajudaran als espectadors a entendre el paper decisiu que han desenvolupat les dones durant aquestes més de sis dècades de trajectòria de COAGAL.

Les gravacions van començar el passat dimarts 30 de gener amb les entrevistes a dues de les ex operàries de l’empresa, Celia Martínez i Victoria Casany. En aquesta ocasió, la localització escollida per Almussafes Web TV ha sigut una de les zones verdes del polígon, concretament situada enfront de l’actual magatzem de la Cope. Aquelles persones que desitgen participar, explicant les seues experiències personals o aportant fotografies o documents relacionats amb la cooperativa que es puguen mostrar en l’exposició que acompanyarà a la projecció, encara estan a temps de fer-ho. Només han de posar-se en contacte amb el Departament de Comunicació, que té les dependències en el Centre Cultural.

Historia
La Cooperativa Agrícola i Ramadera d’Almussafes es va constituir formalment el dia 15 de gener de 1951 amb l’objectiu de defensar el producte dels seus socis, millorar les condicions de comercialització i facilitar l’adquisició d’eines i productes del camp. Des d’aqueix moment, en el qual estava integrada per un total de 66 socis, l’entitat ha anat passant per diferents fases. Un dels reptes més destacats als quals s’ha enfrontat ha sigut el seu trasllat de seu a les seues noves instal•lacions del Polígon Industrial Joan Carles I de la localitat, que és on actualment duu a terme totes les seues activitats. El magatzem, de 4.500 metres quadrats, es va inaugurar el 13 de juny de 2008 i compta també amb un espai per a l’adquisició de subministraments, una tenda d’ultramarins i una gasolinera.

Comenta la notícia

This site uses User Verification plugin to reduce spam. See how your comment data is processed.