Almussafes lliura els premis del IX Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona

Almussafes continua endavant amb la celebració de la seua III Setmana per la Igualtat, que es va inaugurar el passat dissabte 3 de març amb un espectacle de poesia

Hui es presentarà el Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes i el Grup d’Atenció a Persones Indefenses i Vulnerables (GAPIV)

Almussafes, a 6 de març de 2018. La III Setmana per la Igualtat d’Almussafes, inaugurada el passat dissabte 3 de març, continua desenvolupant les activitats programades per l’Ajuntament de la localitat en col•laboració amb diferents associacions. Ahir, dilluns 5 de març, es va inaugurar l’exposició dels treballs presentats al IX Concurs de Cartells del Dia Internacional de la Dona, en el qual el jurat ha decidit que els treballs guanyadors siguen els presentats per Victoria Orobal (primer premi general) i Amelia Soler (primer premi local), i es va oferir un taller en la qual es va explicar a les persones assistents algunes pautes per a educar amb igualtat. Hui, dimarts 6, es presentarà el I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes d’Almussafes i el grup d’Atenció a Persones Indefenses i Vulnerables i a la nit s’oferirà una sessió de café-teatre a càrrec de La Fera Teatre.

L’Ajuntament d’Almussafes continua desplegant l’àmplia agenda d’actes programats per a la celebració de la III Setmana per la Igualtat de la localitat, una commemoració que se celebra cada any coincidint amb el Dia Internacional de la Dona del 8 de març. La programació organitzada per la Regidoria d’Igualtat del consistori de la població es va obrir el passat dissabte 3 de març a les 12 hores en l’Àgora del Parc Central amb un acte d’inauguració que va incloure la representació de l’espectacle “Pluja de paraules” de la companyia de teatre Visitants, en el qual es van llegir textos de dones rellevants, poemes i cançons per a la igualtat. L’acte, que inicialment estava previst per al divendres 2, va haver d’ajornar-se a causa de la pluja.

L’endemà, el diumenge 4, es va dur a terme una marxa a peu per la localitat i el tradicional esmorzar popular en la Llar dels Jubilats organitzat per l’Associació de Mestresses de casa “Tyrius”. En aquest esdeveniment, que gaudeix d’una gran acceptació per part de la ciutadania, es van arreplegar donatius en favor de la lluita contra el càncer, la qual cosa el converteix en una iniciativa que conjuga esport i solidaritat. Ahir, dilluns 5 a partir de les 17 hores, la sala de conferències del Centre Cultural va acollir un taller titulat “Educant amb igualtat”, conferència impulsada per Almussord en col•laboració amb l’Associació de Dones EGALECO en la qual la psicòloga Cristina Guillem va exposar la necessitat d’abordar l’educació des d’aquesta perspectiva i va explicar algunes de les pautes que cal aplicar per a aconseguir resultats positius.

En concloure la trobada, es va inaugurar l’exposició que arreplega els treballs presentats al IX Concurs de Cartells “8 de març. Dia Internacional de la Dona”, en el qual Victoria Orobal Escribà ha aconseguit el primer lloc, dotat amb un premi econòmic de 300 euros. Al costat d’ella, l’artista almussafenya Amelia Soler s’ha adjudicat el primer premi en la categoria local, posició que també portava la concessió d’un premi econòmic valorat en la mateixa quantitat. Ja a la nit es va oferir en una sala d’actes del Centre Cultural repleta de gent la pel•lícula ‘Thi Mai, rumb a Vietnam’.

Hui, dimarts 6, a les 18 hores, es presentarà en la sala de conferències de la mateixa infraestructura pública el I Pla Municipal d’Igualtat de Dones i Homes d’Almussafes i el Grup d’Atenció a Persones Indefenses i Vulnerables (GAPIV) i a les 21.30 hores La FeraTeatre posarà en escena per a la ciutadania una nova iniciativa de café-teatre organitzada per l’Associació de Dones Progressistes en la qual actuaran els actors i actrius locals Celia Gómez, Elena Egea, Juan B. Ferris i Fernando Tébar.

Deixa el teu comentari