Alzira augmenta la quantitat de plantes, flors i arbres pels parcs, jardins i carrers de la ciutat

Plaça CartonatgesAl llarg de l’últim any, l’Ajuntament d’Alzira ha fet diverses actuacions als parcs i jardins d’Alzira, per tal de dotar de més vegetació la ciutat i proporcionar-li una imatge agradable. Des de la Regidoria de Gestió Urbanística s’han plantat, en les últimes setmanes, 250 arbres entre els escocells buits, en les zones verdes del parc fluvial. L’objectiu és que cadascun dels escocells tinga un arbre i per tant, no es pot deixar cap d’estos buit. Cosa que l’anterior Govern va deixar oblidat al llistat de les seues prioritats.

Per tal d’arribar a la culminació del projecte de formar diferents zones verdes o pulmons, a la nostra ciutat, anteriorment es va realitzar un estudi de camp i geolocalització d’escocells buits en vials. Estos 250 arbres estan dins de la primera fase del projecte i està previst realitzar més actuacions, fins a completar tot l’arbratge urbà.

Les espècies elegides, en la seua majoria, pertanyen a les que ja hi ha presents als carrers i que cal completar, com per exemple a l’avinguda Adrián Campos, on falten tipuanes i jacarandes, i al carrer Lisardo Piera, on falta un taronger, etc.

A les zones que se’n planten de nou s’ha optat per espècies autòctones, espècies més utilitzades o recomanades per a l’arbratge urbà en funció de l’amplària de la vorera, cost de manteniment de poda de l’arbre en qüestió, afeccions urbanes, etc.

Fernando Pascual, regidor de Serveis Públics, considera este projecte molt important pels beneficis socials i ambientals que ens oferix l’arbratge urbà. “Entre altres beneficis que aporta este gran projecte està la regulació microclimàtica, ja que en determinats llocs pot baixar la temperatura de l’aire entre 2 o C i 8 o C, regulació del cicle de l’aigua i millora de la seua qualitat, també la filtració de contaminants atmosfèrics i de xicotetes partícules presents a l’aire, mitigació del canvi climàtic per fixació de CO 2 , mitigació de la contaminació acústica, beneficis socials i sobre la qualitat de vida i salut de les persones, foment de la biodiversitat urbana, entre altres tantes raons”.

Hem de recordar que des d’esta Regidoria, estan fent-se contínues actuacions en benefici dels espais verds de la ciutat d’Alzira, amb plantes, flors i arbres en diferents moments de l’any, sempre amb l’objectiu de millorar la nostra ciutat i la dels nostres veïns i veïnes. “Tenim clar que plantar hui és clau per a les generacions futures, per això continuarem actuant en este sentit a la nostra ciutat”, ha declarat el regidor de l’àrea, Fernando Pascual.

Deixa el teu comentari