Alzira sol·licitarà la visita del delegat del Govern a les partides afectades per la pedregada

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, junt amb el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres, han visitat de nou este matí la zona afectada per la pedregada del passat 1 de juliol, un fenomen que vingué acompanyat de grans ràfegues de vent de fins i tot 90 km/h i que ha ocasionat danys a la majoria de les partides de l’horta, com el Ràfol, el Pla, Cabanyes, Sant Bernat, el Toro, Tora, a la totalitat de la Garrofera i als polígons 5, 6 i 7 en direcció a Albalat.

Gómez ha manifestat la necessitat d’actuar de manera conjunta per a tractar d’aconseguir una resposta més ràpida i efectiva: “Alzira, Guadassuar, Algemesí, Alginet i Albalat han sigut els pobles de la Ribera que ho han patit de manera més extrema, per això volem entrevistar-nos amb la Delegació del Govern tan prompte com siga possible i demanar que es visite la zona”.

El Consorci de la Ribera serà l’organisme encarregat de fer els tràmits per a esta reunió. A hores d’ara, els alcaldes d’Alzira i Guadassuar ja han consensuat la necessitat de reunir-se amb el delegat del govern, Juan Carlos Fulgencio.

Per la seua banda, el regidor responsable d’Agricultura, Pep Carreres, ha manifestat que “La situació és greu i el que volem és traslladar la necessitat que es prenguen mesures per a solucionar-ho de cara al pròxim començament de la campanya”.

Al recorregut que ha tingut lloc este matí també han estat presents representants de la cooperativa Alzicoop, propietaris afectats i pèrits agraris que han pogut constatar l’afecció del 100 % de la collita de caquis i un alt percentatge de la de taronja. El procés, en el cas de la taronja, no es pot determinar fins al moment de la collita, quan es podrà apreciar el nombre de taronges realment afectades.

El Consell Municipal Agrari es va reunir el passat 5 de juliol per a tractar les mesures necessàries per a fer front a una situació que ha ocasionat pèrdues de vora 50 milions d’euros, segons l’informe dels serveis tècnics municipals i Alzicoop, tant en danys directes com indirectes. L’Ajuntament d’Alzira ja ha tramitat el decret de declaració de zona catastròfica del terme municipal d’Alzira i ha aprovat l’adopció de la paralització de quotes de la seguretat social durant un any, la petició al Ministeri d’Hisenda de la devolució de l’IBI Rústica a les parcel·les afectades i els dos anys de moratòria en crèdits agrícoles entre altres mesures per a pal·liar els danys.

D’altra banda, l’Ajuntament s’ha adreçat a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer perquè retire els arbres i branques que han afectat a camps de cultiu a la vora de rius i barrancs.

Deixa el teu comentari